Zónová obrana Válečníků B utrápila tým mužů

Nepříznivých výsledků mají muži v Severočeské lize několik. Ten asi nejhorší je potkal už ve 2. kole proti děčínským Válečníkům B. Ve sportcentru Armex totiž hrubě podcenili soupeře a vyfasovali od „dorosteneckého“ týmu ošklivou nakládačku. Pomstít se mohli při odvetě na své palubovce v rámci 7. kola.

Lovosičtí se museli poučit z chyb, které proti soupeři už jednou předvedli. Nyní už věděli, co mohou od děčínských hráčů čekat a přizpůsobit tomu svojí hru. Úvodní část byla bodově bohatá na obou stranách. Domácím to lepilo z tříbodové hranice, ale ztráceli při doskocích, do kterých Děčín chodil v maximálním počtu.

Hostům se podařilo několikrát založit rychlý protiútok, který byl proti pomalu se vracejícím Lovosicím jednoduchým příjmem bodů. Navíc se začali prosazovat děčínští střelci z dálky. Dominovat museli domácí hlavně pod košem, kde se prosazoval hlavně Härting. Druhá část měla střídavé pasáže, kdy si týmy vyměňovaly bodové šňůry (0:9 pro hosty, pak závěrečná pasáž 8:0 pro domácí).

Hluchá mezera potkala lovosické během třetí čtvrtiny. Za šest minut hry si připsali jen dva body a Děčín šel do trháku. Hosté s nastavenou zónovou obranou prudce přibrzdili ofenzívu Lovosic, které se s ní nedokázali nijak vypořádat. Situace se zlepšila až později, kdy děčínští malinko vypadli z tempa a nechali si část svého náskoku ukrojit.

Ztráta pěti bodů při nástupu do poslední periody nic neznamenala. Lovosice byly odhodlány překlopit zápas na svou stranu. Bohužel ale nebyly schopny za celých deset minut pořádně hosty přitlačit nebo dostat pod tlak. Domácí sice několikrát snížili na rozdíl tří bodů, v důležitých chvílích ale nezvládli obranu 1 na 1 a Válečníci i v odvetě díky lepšímu závěru zvítězili.

ASK Lovosice – Válečníci Děčín B 79:85 (44:43)

Střelci a sestava: Härting a Anton po 22, Ivančo 14, Puchar Jiří 10, Tůma a Malý po 4, Žižka 3, Staněk a Puchar Vojtěch.

Pomalá reakce na zónu a slabá aktivita na doskoku stála Lovosice vítězství. Dalším soupeřem bude tentokrát Děčín A, který ve skupině C zatím ani jednou neprohrál a v hale U Přívozu zvítězil při prvním zápase sezóny rozdílem 33 bodů.