Oblastní přebor vstoupil do druhé půle, palubovka po první odvetě uhájena

Po vánočních svátcích se opět z kraje ledna rozjel prestižní Oblastní přebor. Je třeba si nalít čistého vína, po vítězství nad Českou Lípu z pátečního prosincového večera toho tým moc neodtrénoval a vzhledem k uzavřenému sportovnímu areálu vlivem zvýšené hladiny Labe se musel spokojit s jedním předzápasovým tréninkem.

Nový rok odstartoval druhou polovinu sezóny, první odveta se sehrála proti varnsdorfskému Slovanu B. Leckterý nezkušený tým by téměř nulová příprava na zápas dokázala nepříjemně zaskočit. Varnsdorfská rezerva v sezóně ještě ani jednou nezvítězila a bylo třeba vstoupit do zápasu s pokorou a čistou hlavou.

Nelze říct, že by v těch zmíněných hlavách bylo po Vánocích nějak extra uklizeno, ale o špatný začátek se z pohledu Lovosic nejednalo. Výkon v první části měl ale spíše klesající tendenci, čehož hosté využili a po deseti minutách bylo vlastně vyrovnáno. Bodový odskok se dostal až na hranici 15 bodů a to především zlepšené obrany a jednoduchého, přímočarého útoku. Druhou čtvrtinu lovosičtí zvládli skvělým poměrem 20:6.

Nic se nemělo měnit ani po poločase, kromě pětibodové šnůry se hosté nedokázali dostat z kleští dvouciferného náskoku a rozdíl po třiceti minutách hry byl rovných 20.

Malinko polevit si domácí mohli dovolit a taky tak učinili, Varnsdorf se ale přes mírně polevenou obranu nijak zásadně neprosazoval a poslední část skončila jako za dob našich dědů – 8:11. Tohle byla jediná čtvrtina, kterou hosté uhráli ve svůj prospěch, ale v celkovém součtu zkušenější lovosičtí měli zápas většinu doby pod kontrolou a zvítězili potřetí v řadě.

„Moc pro nás toto vítězství znamená. Jsem rád, že se vyvíjelo v poklidu a nepřipustili jsme na našem hřišti žádnou senzaci. Nepotrénovali jsme téměř vůbec a po proflákaných svátcích jsem měl malinko obavu, že kluci podcenili individuální přípravu. Obava se potvrdila. Dělalo nám problém hrát delší dobu v našem klasickém tempu, což by se zrovna dnes hodilo a mohlo být rozhodnuto dříve a o víc. Ale vzhledem k okolnostem, datu, hladině řeky, teplotě v hale a kulatosti míče bereme tohle vítězství všemi deseti. Doufám, že se poctivě připravíme hned na další pátek, kdy hrajeme znovu doma proti Křešicím. Mám zprávu, že odehráli vyrovnané utkání v derby proti favoritovi Seniorce Děčín, nečeká nás tedy nic lehkého. S kulisou, kterou nám ale domácí fanoušci tvoří, to bude jako hrát v šesti.“ Okomentoval po zápase krátce kapitán Lovosic Jiří Puchar jr.