Boj o střední nadstavbovou skupinu nekončí

Po bezcharakterním výkonu proti vedoucímu týmu Válečníkům „A“ museli lovosičtí bezpodmínečně uspět, pokud ještě chtějí usilovat o „vysněnou“ nadstavbovou skupinu. První krok museli udělat v Ústí, které ještě nezvítězilo, a měnit se to nemělo ani tentokrát.

Nejprve ale krátká informace k zápasu s Válečníky „A“. Pokud někteří hráči už týden před zápasem prohráli, těžko pak usilovat o něco více. Děčín si v tréninkovém tempu během zápasu zkoušel protiútoky 3 na nikoho s nahozením o desku, v útoku marné Lovosice tak nijak soupeři nekonkurovaly.

Válečníci Děčín A – ASK Lovosice 80:56 (46:28), střelci: Tůma 14, Šebo a Anton po 9, Malý 8, Härting a Puchar Vojtěch po 6, Puchar Jiří 4, Staněk.

Lovosice ještě mají teoretickou šanci bojovat v nadstavbě 3. a 4. týmů. Prvním krokem bylo porazit v odvetě ústecký Skřivánek. A to se povedlo ve velkém stylu.

Skřivánek Ústí nad Labem – ASK Lovosice 57:89 (25:39)

Střelci a sestava: Puchar Jiří 18, Tůma 17, Žižka 15, Anton 14, Ivančo 10, Puchar Vojtěch 8, Härting 7, Staněk.

Úvod byl rozpačitý z obou stran. Lovosičtí již od počátku ale chtěli hrát jednoduše a věděli, že domácí s postupem času ztratí na rychlosti, a tak se po každém doskoku snažili co nejrychleji založit útok. To se dařilo až ve druhé čtvrtině, kdy se hosté zakousli v obraně a úspěšnými střelami si vytvořili náskok 14 bodů.

Tradiční krize ve třetí části se Lovosicím překvapivě vyhnula. Stále hrály jednoduše, hrou 1 na 1 sbíraly body a bez problémů kontrolovaly utkání. V jednu chvíli domácí zahrozili, když stáhli rozdíl na 15 bodů, jen protože se lovosičtí přizpůsobili tempu a hráli pomalu. Po time-outu opět ale zažehli plamen a do konce zápasu jen přikládali pod kotlem. Ofenzivní mašina byla úspěšná téměř ze všech pozic, které si vytvořila, protiútoky 3 na 2 se ukázkově zakončovaly a Lovosice tedy zaslouženě vyhrály.

Po dlouhé době fungovala obrana tak, jak má. Obětavost obránců byla viditelná a domácí se jen těžko prosazovali. Výsledku pomohla i dominance na doskoku, kvůli které nemělo Ústí možnost skórovat z druhých šancí. Všechno se lovosickým dařilo, což je na výsledku dobře vidět.

Teď je ale před týmem těžká výzva. Na domácím hřišti budou chtít v odvětě uspět proti roudnickému Realu – v pátek 13. 12. od 20:00. Ten na své palubovce bral vítězství a i on bojuje o lepší postavení v nadstavbě. Tímto jste všichni zváni, těšíme se na Vaší návštěvu.