Druhé vítězství v řadě už mužům k postupu nepomůže

Úkol splněný jen z jedné poloviny. Tak by se dal označit poslední zápas kalendářního roku 2019, kdy tým mužů hostil v dlouho očekávané odvetě Real Roudnici nad Labem. V prvním střetnutí Lovosice padly o 11 bodů a v souboji o 4. místo ve skupině tak bylo důležité stejným rozdílem vyhrát na domácím hřišti.

ASK Lovosice – BK Real Roudnice nad Labem 61:55 (31:22)

Lovosičtí se hned od první vteřiny koncentrovali pouze na utkání. Bylo to vidět především v obraně, jejíž kvalita se ze zápasu se Skřivánkem přenesla a opět dělala soupeři problém. V útoku hráli nejjednodušeji, jak dovedli a přes pomalejší obránce využívali vniku do koše.

Stále dobrá obrana doplněna zodpovědným doskokem domácích nedovolila roudnickým jít do vedení. Druhá část byla sice slabší na body, Lovosice ale svůj náskok navýšily na dvouciferný počet.

Všichni si dobře uvědomovali, že výkon z první půle může být za tři minuty pryč. Domácí ale stále pokračovali v tom samém, co jim do této doby fungovalo a měli utkání s dostatečným náskokem ve svých rukou. Pozor si museli dát na tvrdé pojetí hry, kterým je Roudnice známá a nenechat se v důležitých chvílích přetlačit. Ani to se hostům překvapivě nepovedlo a všechno měla rozhodnout poslední čtvrtina.

V poslední pětiminutovce se projevila na domácích nervozita. Začali dělat nesmyslné chyby několikrát po sobě, byli laxní v přechodu dopředu a útok se prakticky rozpadl. Roudnici se s plným počtem faulů podařilo snížit na rozdíl šesti bodů, pak ale začali hrát lovosičtí na čas, konečně udrželi míč pod kontrolou a v klíčových chvílích si došli pro trestné hody, které daly definitivní tečku za výsledkem.

Ten je ale pro Lovosice bolestivý. Přestože se můžou po špatném závěru radovat z druhého vítězství v řadě, promarněný náskok v zápase je stál prostřední nadstavbovou skupinu.

Střelci a sestava: Žižka 16, Anton 15, Ivančo 10, Puchar Jiří 9, Tůma 6, Malý 5, Staněk, Puchar Vojtěch.

I přes hořko sladkou chuť vítězství se nemá tým mužů po dlouhé době za co stydět. Po několika letech nebyl tím týmem, který si neustále stěžoval u rozhodčích a i kvůli tomu byl po celý zápas pořád ve vedení. Budou lovosičtí lepší ve třetím utkání po sobě? To se dozvíme až v lednu, kdy je 10. 1. 2020 čeká odveta v Litoměřicích. Tam se opět bude chtít tým porvat o vítězství, které jim s tímto soupeřem doma jen o kousek uteklo.