Vánoční turnaj 2023

Dlouholetá tradice, to je lovosický basketbalový vánoční turnaj. Klání, které má jednoduchý cíl – sejít se v předvánočním čase s kamarády a zahrát si sport, který všichni milujeme.

Zapojit se do turnaje může úplně každý. Zúčastnění jsou nejen naši kluboví příslušníci, ale také příslušníci klubů z okolí, rekreační hráči nebo rodiče. Formát turnaje je klasicky tvořen těsně před začátkem podle počtu přítomných. Letos byl jako vždy volen formát tři týmu, kdy každý tým obsahoval hráče nejmladších kategorií, žákovských a taky dospělých. Týmy ve složení v rozmezí od 6 do 40 let si před prvním zápasem zvolily názvy, pod kterým se prezentovaly – Čendové, Snowflakes a Grinchové. Každý se utkal s každým dvoukolově, přičemž o vítězi prakticky rozhodoval až poslední zápas, kdy sice v odvetě Čendové vyzráli na tým Grinchů, ale po obou vzájemných zápasech na tom byli lépe právě Grinchové, kteří v letošním ročníku brali první místo.

Celé klání doprovázela velmi přátelská atmosféra plná basketbalu, cukroví, vaječňáku, piva a jednohubek, prostě toho, co kdo donesl.

Po oficiálním vyhlášení výsledků v sobě ještě dospělí našli dostatek sil, aby složili dvě pětky a utkali se na ostro v pořádné basketbalové bitvě, ze které všichni vyvázli bez zranění, a po 40 minutách čisté hry bylo sportování u konce.

Chceme poděkovat všem zúčastněným, kteří si našli čas během vánočního shonu a dorazili si zahrát. Těšíme se na další ročník!