Se Skřivánkem zavzpomínal tým mužů na špatné výkony z minulosti

Z dlouhodobého hlediska se dá vyčíst, že Lovosice na ústecký tým umí hrát. Vypovídají o tom výsledky z posledních tří let, kdy Skřivánek ani na jedné palubovce nenašel na lovosické recept. Nadstavba severočeské ligy ale načínala novou kapitolu. Každé vítězství se počítá a na konci soutěže může o pořadí rozhodnout každý bod navíc.

Stejně jako v prosincovém měření sil, se první poločas hrál vyrovnaný. Zbytečné ztráty na obou stranách se ale tentokrát dařilo hasit domácím, kteří byli vlastně od počátku vizuálně o krok napřed.

Lovosičtí měli dominovat kvůli absenci domácích dlouhánů pod košem, žádný nápor ale z těchto pozic nepřišel. Podkošový pilíř Žižka nebyl dostatečně vytěžován přihrávkami a přestože byl nejlepším střelcem týmu, tak někdy jen sledoval, jak střelci pálí střelu za střelou, přitom mu stačilo v některých chvílích dát jednoduchou přihrávku, když jeho obránce v souboji o prostor ztrácel desítky centimetrů.

Marnost, bída a zmar. Z lovosické ofenzívy muselo být nestrannému divákovi upřímně líto. Nikdo po většinu útoku nevěděl, co hrát, a ve chvíli, kdy se něco aspoň trochu kloudného vymyslelo, to ztroskotalo na provedení. Ústečtí byli nabuzení z každé úspěšné defenzívy a nepochopitelně po ní chodili do protiútoku tři na jednoho.

Hosté rezignovali na rychlou hru, nevraceli se dostatečně rychle do obrany, nevytvářeli tlak na hráče s míčem a nechávali si dávat laciné střely. Herní dno vygradovalo ve třetí části, ve které si domácí vytvořili desetibodové vedení a nechali si vstřelit pouhých devět bodů.

Klid musela přinést poslední přestávka, po které konečně lovosičtí malou chvíli udávali tempo hry, několikrát po sobě ubránili a šesti rychlými body se dostali do zápasu. Jenže lovosická obrana byla po snížení vytrestána dvěma trojkami a skóre se opět oddálilo na dvouciferný rozdíl. Přestože bylo i v tuto chvíli dost času na zvrat, Lovosice už nebyly schopné předvést nic, čím by si zasloužily tento zápas vyhrát. Domácí měli druhý poločas víc pod kontrolou, méně chybovali a rychleji se pohybovali.

Skřivánci Ústí nad Labem – ASK Lovosice 73:64 (33:36)

Střelci a sestava: Žižka 18, Puchar Jiří a Anton po 13, Puchar Vojtěch, Ivančo, Kyzivát a Härting po 5, Staněk, Šebo.

Výkon bez úsilí, bez vůle a bez srdce. Mnoho věcí bylo špatně. K vítězství stačilo chyby napravit nasazením, zklidnit se v určitých momentech zápasu a být tvrdší v obraně. Tým si tak musí počkat na odvetu, ve které snad předvede, co opravdu dokáže.

Nejspíše bez jediného solidního tréninku vystartují už teď v pátek 28. 2. od 20:00 na levharty z Chomutova v hale U Přívozu.

Clonící hráč nikým nekrytý, takže výpomoc se dala jen těžko očekávat. V tu samou chvíli nikdo nehlídá střelce s číslem 15, který by po přihrávce měl úplně volnou střelu.
Hráči Skřivánku několikrát využili laxní návrat do obrany a úspěšnými nájezdy si drželi bodový odstup.
Když už se podařilo dostat míč pod koš, čekal pivoty náročný souboj i přes výškovou převahu.