Basty přišel na ukázkový trénink v tělocvičně ZŠ Antonína Baráka

Žáci třetích tříd lovosické základní školy Antonína Baráka si během vyučování měli šanci zkusit základní basketbalové dovednosti, jako je střela na koš, driblink, slalom a přihrávky.

Poté se rozděleni do třech týmů mezi sebou utkali právě ve slalomu, během kterého driblovali i se dvěma míči! Všichni účastníci si s těžkými disciplínami hravě poradili a za každé vítězství si od Bastyho vysloužili placáka.

Na konci pak lovosické dorostenky v rolích asistentek vyzvaly lva Bastyho a jeho čtyři spoluhráče ke hře na jeden koš. Lev se svými tlapkami jen těžko prosazoval, zastoupili ho ale jeho kamarádi.

Závěrem pak každý dostal magnetku s Bastym a heslem „zamiř výš, hraj basketbal“, a všichni byli pozváni na tréninky do haly U Přívozu, kde náš klub sídlí.

Zvláštní poděkování patří panu trenérovi Holešovskému z České Basketbalové Federace, který měl celou akci pod palcem, bavil děti, vymýšlel zábavné disciplíny a pomáhal všem, kteří to potřebovali.

Poděkovat také musíme asistentkám Báře, Tereze, Vanese a Karolíně, které obětovali část svého vyučování a názorně předváděli úkony, které poté zkoušeli děti.

A my doufáme, že jsme tímto způsobem oslovili aspoň jednu duši, kterou basketbal zaujal a přijde si mezi nás zatrénovat 🙂