Úzká sestava týmu dorostenek nedosáhla na vítězství

Po zaslouženém vítězství nad Berounem čekal dorostenky další výjezd do Mariánských Lázní a Plzně. V závěru jarních prázdnin ale bylo několik hráček omluveno, o překvapení se tak musela pokoušet sedmičlenná sestava.

BK Mariánské Lázně – ASK Lovosice 73:52 (42:30)

Cílem v sobotním zápase bylo vydržet co nejdéle ve vyrovnaném stavu a mít pevnější nervy v závěru. Hned od počátku ale hráčky doplácely na nepozornost v obraně, během které mnohokrát faulovaly a během úvodní desetiminutovky se tak dvě lovosické dostaly do problému s fauly. I přes výslovné pokyny trenérů se některé obránkyně dostatečně nesoustředily a stále zapojovaly při defenzívě ruce.

Útočná fáze s postupem času ztrácela energii, rychlost a přesnost v závěru. V polovině zápasu ale stále bylo o co hrát. Úkolem bylo eliminovat dvě hlavní střelkyně domácích a proměňovat vyložené šance po útočném doskoku, do kterého se bylo potřeba zapojovat více. Velká přestávka ale příliš nepomohla a při ospalé třetí čtvrtině si Mariánské Lázně vytvořily pohodlné dvacetibodové vedení. Prosadit se dokázala jen lovosická kapitánka, která ale sama na celý tým soupeře nemohla stačit.

Lovosické doplatily na to, v jakém počtu přijely a i přes vynaloženou snahu, kterou je potřeba ocenit, nebylo v jejich silách bojovat o vítězství. Na rozdíl od soupeřek nejsou zvyklé v sedmičlenné sestavě hrát a podávat v tolika lidech konstantní výkon po celý zápas. Přesto ale tým mohl odjíždět s hlavou nahoře, protože se i přes nepřízeň osudu snažil až do závěrečné sirény.

Střelkyně: Šulerová Eliška 22, Kylíšková 8, Šulerová Marie 7, Dlouhá Karolína 6, Balogová 4, Dlouhá Bára 3, Dlouhá Adéla 3.

DBaK A plus Plzeň – ASK Lovosice 78:56 (42:22)

V neděli se nepodařilo navázat na výkon z předchozího dne. Opět sedmičlenná skvadra byla tentokrát vystavena vytažené obraně domácích, kvůli které mnohdy lovosické nebyly schopné ani vyhodit z pomezí. Spousta zbytečných ztrát vyústila v jednoduché body pro Plzeňské, které si vytvořily v polovině zápasu dvacetibodový polštář.

Ve druhé polovině se zlepšila aktivita na útočném doskoku, z čehož pramenily druhé šance z bezprostřední blízkosti, bohužel je dlouháni nedokázali využít a bodová ztráta se tak nesnižovala. Domácí celek vzhledem ke své sestavě střídal mezi sebou dvě pětky, Lovosice tak prožívaly náročné minuty v každé čtvrtině, protože když se aspoň trochu dostaly do hry, přišla odpočinutá pětka a vzala zápas do svých rukou.

Lovosické oproti domácím odmítaly delší dobu tlačit na míč a dělat tak soupeřkám nepohodlí v útoku. Když se o to pokusily, ihned si připsaly zisk a mohly jít dopředu. Tak to ale vydrželo jen malou chvíli a nemožnost normálního střídaní si vybrala svou daň.

Momenty druhé poloviny byly jako nebe a dudy. Hráčky Lovosic v jednu chvíli výborně pracují v obraně, několikrát téměř zadarmo získají míč, v rychlém přechodu ale při finální přihrávce nechytí balon, který tak místo bodů skončí mimo hřiště. Kvanta střeleckých pokusů bylo opět neúspěšných, důraz při střelách ve vymezeném území byl nízký a tak v při končící třetí části už asi nebyla očekávání nijak velká.

Chyby a ztráty, které mozek nechápal, nedůraznost v soubojích o míč, nepozornost v přechodu do obrany a statický útok stahovaly hosty dolů a zabránily tak nějakému výraznějšímu snížení.

Nezbývá tak nic jiného, než se sejít na domácí zápas v plné sestavě a proti oběma týmům bojovat o důležité vítězství, které odsune lovosické družstvo z poslední příčky.

Některé hráčky, které dennodenně cpou svůj obličej na všemožné sociální sítě, si musí zakrýt obličej, aby nebyly viděny na klubových stránkách. Snad tak Vanesu nikdo nepozná…