Minižačky zvládly turnaj v Liberci

Lovosická kategorie U12 bojuje v přiřazené skupině o 4. – 6. místo. Ve třech turnajích se utká s Libercem a Českou Lípou.

Úvodní turnaj v Liberci začal pro lovosické soubojem se smíšeným družstvem českolipských. Hračky byly obezřetné především v obraně chlapců a svojí obranou jim nedělaly lehkou práci. Dařilo se jim kombinovat, rychlostí si dělaly před soupeřem náskok a proměňovaly vytvořené šance.

Za svůj výkon byly lovosické slečny pochváleny od soupeřů i jejich rodičů, hned potom se ale musely soustředit na další zápas s domácími.

Bylo malinko poznat, jak ubylo sil, přesto ale defenzíva pracovala na dobré úrovni. Těžké bylo se popasovat s nejvyšší hráčkou domácích, která dělala problémy během celého zápasu. Ovšem kolektivním výkonem, neohroženými vpády do koše a ucelenou obranou si došly Lovosice i pro druhé vítězství a první ze tří turnajů tak úspěšně zvládly.

ASK Lovosice – BK Česká Lípa 86-42

ASK Lovosice – TJ Lokomotiva Liberec 63-45

Kája D.20/10, Viki 13/12, Julča 12/12, Eliška S. 17/4, Nikol 10/2, Kája N. 2/2, Nela 8/9, Bára 4, Any 2, Káča 2, Kája K. 2, Monika 2.

Všech šestnáct hráček zaslouží za předvedenou hru pochválit. Dále je čeká turnaj v České Lípě (15. 3.) a turnaj před domácím publikem na vlastním hřišti (28. 3.)