Ženy stále čekají na svoje první sezónní vítězství

Tým žen si v průběhu tohoto ročníku ještě nepřipsal body za vítězství, ale pokusit se o premiérovou výhru mohl v Ústí nad Labem. Do tělocvičny ZŠ Mírové se vydal v sedmičlenné sestavě.

Úvod zápasu nezastihl lovosické v tom nejlepším rozpoložení a ústecký Slovan šel během prvních čtyřech minut do vedení 9:0. Po delší odmlce se začala prosazovat nejlepší střelkyně Pišlová, která stále dobře dokáže využít svých centimetrů pod košem a proměnit šance z vymezeného území.

Jako jediná bodově táhla svůj tým až do druhé části, když zapsala prvních 11 bodů svého týmu. Přidala se i střelkyně Svobodová, která držela rozestup se soupeřem na deseti bodech.

Pak ale přišel špatný úsek ve třetí části, kterou lovosické prohrály 20:6. Rozvrkočená ofenzíva si připravila několik šancí, ty ale nebyly využity, do toho navíc domácí začali úspěšně střílet za tři body a výrazně se tak odtrhli.

V poslední části už hosté nedokázali zareagovat na předchozí vývoj utkání a dohrávali tak v pomalejším tempu. Největší rozdíl nastolila třetí čtvrtina, kdy to lovosickému družstvu rychle uteklo a rozdíl ve skóre byl přes dvacet bodů. Ani v sedmém zápase to tedy bohužel nevyšlo.

BK Slovan Ústí nad Labem – ASK Lovosice 63:34 (26:17)

Střelkyně a sestava: Pišlová 17, Tischlerová 6, Svobodová 5, Blašková, Miková a Černochová po 2, Berková.

Další zápas čeká tým žen opět na hřišti soupeře, tentokrát zajíždí 21. 2. do Chomutova. Domácí utkání proti České Lípě se datuje na 13. 3.