Další vítězství mužů na domácím hřišti

Souboj o 13. místo v nadstavbě Severočeské ligy pokračuje. Soupeř, který tentokrát dorazil z České Lípy, se už nějakou dobu v Lovosicích neukázal. Bylo tedy otázkou, zda se sestava hostujících nějakým způsobem změnila, nebo jestli hrají stále ti samí zkušení hráči.

Tým mužů v sestavě jedenácti hráčů se při nástupu před začátkem utkání schází, společným spojením paží se koncentrují a napětí, které v nich panuje, shazují nemístným, vulgárním pokřikem.

Správná odpověď je za B. Přestože soupeř přijel v menším počtu, každý si byl dobře vědom, jakou hrozbu hráči hostů představují. Lovosičtí se naopak sešli v rekordním počtu jedenácti hráčů, jejich taktikou bylo opět unavit soupeře rychlou hrou, chodit si pro snadné body a určovat tempo hry.

Tento plán ale nevyšel – jako třeba v předchozím zápase v Mostu. Domácí začali zápas dobrou obranou a nutili soupeře k těžkým střelám. K tomu si sami dokázali vytvářet slušné pozice, navíc proměnili hned čtyři trojkové pokusy a po první části tak zaslouženě vedli dvouciferným rozdílem.

Od začátku dalšího dějství ale přišla hluchá pasáž. Hostující střelci začali produkovat body přes pomalou obranu, vytvářeli si druhé šance po útočném doskoku a úplně tím utlumili počáteční snahy domácích.

Skóre tak bylo od poloviny zápasu vyrovnané. Špatný výkon Lovosic dále pokračoval. Obraz hry se změnil, protože tempo teď udávali českolipští. Domácí hráli nepochopitelně pomalu, ospale a bez chuti, hosté navíc třetí část zakončili třemi trojkami v řadě.

S mírnou ztrátou museli domácí začít něco dělat. Pochopili, že proti bojovnému soupeři budou muset přitvrdit a právě ostřejší hra českolipským nesvědčila, navíc pod množstvím faulů dohrávali v pěti hráčích. Lovosičtí vycítili šanci, kterou využili díky rozvážnějšímu útoku a i díky úspěšným trestným hodům si vytvořili vedení, které už nešlo ztratit.

ASK Lovosice – BK Česká Lípa 75:69 (37:34)

Střelci a sestava: Puchar Jakub 16, Anton 14, Žižka 13, Šebo 10, Puchar Jiří 7, Puchar Vojtěch 5, Tůma 4, Malý 3, Ivančo 2, Kyzivát 1, Staněk.

Vzhledem k šířkám sestav obou týmů šlo o vyrovnané utkání. Lovosice měli lépe rotovat složením své pětice a držet tak hru ve vysokém tempu. Někteří hráči ale po příchodu z lavičky hru naopak brzdili a to byla voda pro mlýn soupeře. Silou a bojovností v závěru nakonec domácí vytěžili druhé vítězství v nadstavbě a prozatím jsou v jejím čele.

Nastoupený tým mužů. Už zde je vidět, že někteří hráči jednoduše přepálili rozcvičení. Někteří si teprve vážou obuv.