Muži v odvetě derby schytali výprask

Základní část Severočeské ligy mužů se dostala do posledního 10. kola, ve kterém se hrála odveta derby. Lovosičtí podlehli tomuto soupeři ve své hale o 3 body, teď už ale oba týmy hrály pouze o čest. Lovosice si výhrou pouze o 6 bodů proti Roudnici „vybojovaly“ účast v poslední nadstavbové skupině a i Litoměřice měli svojí druhou příčku jasnou.

Lovosičtí v okleštěné sestavě bez dvou hráčů základní rotace v hale 6. ZŠ konkurovali asi 30 vteřin. Domácí hned od počátku aplikovali vysunutou agresivní obranu, která rozhodla zápas. Rozehrávka hostujících neunesla tlak a dělala školácké chyby. V některých pasážích ani nebyla schopná s míčem přejít půlku. Když už se to podařilo, tak ofenzíva nevymyslela nic kloudného a hrála prakticky jen 1 na 1. Ani to není disciplína, ve které se mohli hráči Lovosic se soupeřem měřit.

Rozhodnutý zápas už během velké pauzy byl zralý na ručník. Lovosičtí byli všude pozdě, laxně bránili i útočili, nechávali si brát balon z ruky, do toho všeho téměř neběhali. Litoměřice po získání míče a dlouhé přihrávce šli několikrát 2 na nikoho a sbírali jednoduché body. Herní projev obou týmů reprezentoval počet hráčů na lavičce. Hosté bez sil na jakýkoliv odpor jen sledovali, jak domácí mění dvakrát za čtvrtinu celou pětku.

Ve slovech nejlepšího střelce hostů Karla Antona lze přes ošklivý průběh zápasu najít několik pozitiv: „Kilo jsme nedostali a dali jsme padesát.“. Nelze dělat z tohoto zápasu nějaké závěry. Jeden tým jednoduše ukázal, jak dominantní dokáže být, a druhý tým dokázal, proč bude bojovat v nadstavbě o 13. až 18. místo.

BK Slavoj Litoměřice – ASK Lovosice 97:50 (56:21)

Střelci a sestava: Anton 17, Žižka 14, Ivančo 8, Puchar Vojtěch 7, Staněk 2, Puchar Jiří 2, Malý.

Tým mužů tak čeká dalších deset utkání, ve kterých budou chtít zabojovat o celkové 13. místo.