Jak dopadl Vánoční Turnaj 2019

V nabitém programu, který každý smrtelník v tomto předvánočním období má, se najdou příznivci a milovníci, kteří před Štědrým dnem všeho nechají a zapojí se do tradičního Vánočního turnaje.

V letoším ročníku převažovala účast mladších účastníků, kteří se vybírací formou rozdělili do tří týmů. Naopak trochu zaostali dospělí, kteří do poslední chvíle málem ani nesložili dva plné mančafty.

Týmy oranžových, modrých a žlutých se mezi sebou utkaly systémem každý s každým dvakrát. Už v prvních kolech se ukázalo, že „pomerančový“ tým nechce nic nechat náhodě a první dva zápasy jasně ovládlo. Nejstarší členové šmoulů naopak sympaticky zapojovali nejmladší členy, kteří by se svými silami jen těžko dostávali ke střele. Žlutí volili něco mezi – nechali ty nejmladší bojovat na hřišti, zatímco dávali pokyny z lavičky.

Starší účastníci se pak rozřadili na dva týmy světlých a tmavých. Přesnější mušku ukázaly hráči světlých, kteří ani jednou ze čtyř her neprohráli. Tmavá prakticky jenom dotahovala a když potřebovala body klíčových hráčů, sesypali se jak domeček z karet a museli přijmout další prohru. Přesto se hrálo v uvolněné atmosféře – hráči v přechodu do útoku stíhali třeba ochutnávat cukroví od stolku časoměřičů.

Po závěrečném vyhlášení a rozebrání cen se zbylí zájemci opět složili na dva nové týmy a hrály tentokrát na ostro. Sil už nezbylo mnoho, ale šetřit se nebylo třeba. V posledních minutách už všichni tahali nohy a obě strany se tak diplomaticky dohodly na remíze.

Děkujeme všem účastníkům, že si udělali v tuto dobu čas na basketbal a přišli si zasportovat. Děkujeme i pořadatelům, kteří zajistili plynulý chod turnaje a poděkování patří i městu Lovosice, které věnovalo ceny pro všechny účastníky.