Nový rok začaly dorostenky prohrou o 70 bodů

Po zimní přestávce vstupovaly do 11. kola dorostenky s bilancí 2 výher a 8 proher. Soupeř z Ústí nad Labem vzhledem ke svému postavení v tabulce neměl v plánu připustit žádnou senzaci a už od během první čtvrtiny jasně ukázal, kdo bude na hřišti vládnout.

Přitom se hrálo úvodní tři minuty poměrně vyrovnaně. Hra měla tempo, oběma týmům scházela jen přesnost v koncovce. Od toho se ale hosté dokázali oprostit a v momentě, kdy přešli do pressingu po celém hřišti doplněné zdvojováním, bylo už utkání vlastně jejich. Domácí rozehra byla ještě před přechodem půlky pod tlakem, ze kterého pramenily přihrávky přímo do rukou ústeckých hráček.

Trvalo to skoro dalších 20 minut, než některé hráčky pochopily, že driblovat s a dívat se u toho do země není to pravé ořechové. Neschopnost si rychle přihrát měla za následek hrozivý průběh zápasu. Několikrát se podařilo lovosickým vysunutou obranu překonat, ale jen pomocí rychlých přihrávek. Pak bylo ale na řadě zakončení v plné rychlosti a to opět ve vyložených šancích selhalo. Vstřelených 9 bodů v poločase je, vzhledem k šancím, hodně málo.

Ve třetí části soupeř malinko ubral a nechal domácím prostor k rozehrávce. Opět ale selhávala střelba, z pozic mimo bednu se lovosické hráčky prakticky nedokážou prosadit. Bez přípravy chytnou míč, nepotřebují ani očima zaměřit koš, nohy směřují o devadesát stupňů úplně jinam, než mají, z takové pozice ale některé suverénně vystřelí.

Jediná vyrovnaná pasáž přišla až v poslední části, kdy domácí konečně začali fungovat a pohybovat se tak, jak mají a vzešel z toho stav 19:23. Pouhou kombinací přihrávek se Lovosice dostávaly hladce přes obranu přímo ke koši a konečně i úspěšně zakončily.

Opět se domácí zmůžou jen na jeden povedený úsek, který už výsledek zápasu nijak nezvrátí.

ASK Lovosice – Sluneta Ústí nad Labem 35:105 (9:60)

Střelkyně a sestava: Šulerová Eliška 15, Zemancová 10, Šulerová Marie 4, Dlouhá Adéla, Dlouhá Bára a Kylíšková Tereza po 2, Kocourková, Cermanová, Klančíková, Balogová.