Jednoznačné vítězství mužů v prvním kole nadstavby

Tým mužů bohužel nenaplnil předsezónní cíle, kterými bylo probojovat se aspoň do prostřední nadstavbové části. Kvůli špatným výsledků se ale o tuto možnost sám připravil, a teď bude v dalších deseti kolech bojovat o nejvyšší možné, tedy o 13. místo.

Zájezd do Mostu už lovosičtí pár let nepodnikli. Pořádně nevěděli, co je čeká, jenom mohli hádat z výsledků. Před zápasem se již začala rýsovat taktika, která měla zafungovat na úzký kádr domácích. Jednoduchou rychlou hrou a konzistentní obranou chtěly Lovosice soupeře přehrát. A to se vskutku povedlo. Už během první části si vytvořily dvouciferný náskok, který se s postupem času jenom zvětšoval. Domácí omezeni svými početními možnostmi jen sledovali, jak hosté z Lovosic zakončují break za breakem a chodí si pro jednoduché body. Konkurenci pod košem neměl centr Žižka, který zaznamenal kariérní bodové maximum. Podobně se k němu přidal křídelník Anton, který jako zakončovatel sbíral body hlavně z rychlých přechodů.

Do sestavy dobře zapadl odchovanec lovosického basketbalu Pavel Kyzivát a opět bylo k vidění Pucharovské trio. Na nejstarším z bratrů bylo vidět, že některé věci se ani po delší době prostě nezapomínají.

Ve druhém poločase se pokračovalo ve stejném tempu. Lovosičtí občas měli problém s přebráním jednoduchého pick-and-rollu, ze kterého domácí hodně těžili, přesto to ale byli oni, kteří zápas jasně ovládali. Závěr se dohrával ve velmi uvolněném tempu a do Lovosic tak putovala první nadstavbová výhra.

BK Baník Most B – ASK Lovosice 53:111 (27:53)

Střelci: Žižka 32, Anton 28, Šebo 14, Kyzivát 14, Puchar Vojtěch 9, Puchar Jiří 8, Puchar Jakub 4, Staněk 2.

Dalším soupeřem, který čeká tým mužů, je Česká Lípa. Tu hostí 24. ledna od 20:00. Tímto jste na zápas srdečně zváni.