Sílu Mostu pocítily dorostenky naplno

Předehrávku 4. kola si lovosické dorostenky odbyly na hřišti soupeře o všední den. Nemohly se tak vymlouvat na nějaké rozespání nebo dlouhou jízdu autobusem.

Začátek zápasu nabídl rychlý koš domácích, ke kterému pomohlo špatné rozestavení lovosických. Bodově se zvládli držet tři minuty do stavu 6-6, pak ale hostům ujel vlak. Domácí věděli, v jakých momentech udeřit na pomalu pohybujícího se soupeře, který neměl klid na rozehrání jakékoliv akce.

Skóre s ubíhajícím časem rostlo jen na jedné straně. Lovosice si nebyly schopny pohlídat vlastní doskok, své těžce vytvořené šance zahazovaly, což někdy stálo zrak. Při uvolnění pro balon nebyla schopná většina hráček vynaložit rychlý pohyb, rozehraní z pomezí tak bylo vždy napínavé. Podobnou obranu, kterou na vlastní kůži slečny pociťovaly, nebyly schopny aplikovat. Obránkyně radši volily tři metry vzdálenou obranu a neudělaly změnu ani po několika volných trojkách, které obdržely.

Trenéři hostujícího celku viděli příliš málo světlých okamžiků – jednou správně vyřešené přečíslení, několikrát správný tlak na hráčku s míčem nebo dobrá výpomoc ze slabé strany. Vše ale přebila neúčast na doskoku, nepřipravené střely a laxní obrana.

BK Baník Most – ASK Lovosice 115:43 (65:22)

Střelkyně a sestava: Šulerová Eliška 17, Kylíšková 8, Cermanová a Klančíková po 6, Kocourková, Šulerová Marie a Zemancová po 2, Balogová, Dlouhá.

Velký rozdíl v pohybových dovednostech a povědomím o basketbale určil drtivý rozdíl ve skóre. Snad další utkání ve Slaném (19. 10.) a Berouně (20. 10.) budou mít jiný průběh.