Po masakru ve slaném zabojovaly dorostenky v berouně

Během zataženého, mlhavého víkendu dorostenky absolvovaly dva výjezdy. V sobotním zápase navštívily tým Slaného. A sladká návštěva to opravdu nebyla.

BC Slaný – ASK Lovosice 131:24 (56:11)

Střelkyně a sestava: Šulerová Eliška 11, Klančíková 4, Dlouhá 4, Cermanová 2, Kylíšková 2, Kocourková 1, Šulerová Marie, Balogová, Zemancová.

Vedení lovosických trvalo jen několik úvodních vteřin. Hráčky Slaného ukázaly svojí kvalitu a chuť hrát basketbal. Hloupé ztráty, neschopnost driblinku nebo přihrávky byly důvodem, proč byl náskok v polovině takový.

Neúčast na doskoku, bránění patnáct metrů vzdálené a neproměňování střel z bezprostřední blízkosti bylo dalším trápením, kterým si musely Lovosice projít. Zápas, při kterém tekly trenérovi slzy, skočil rozdílem třídy. Mrzí především rozdíl v nasazení mezi oběma týmy.


Do Berouna se jelo za trochu jiné situace. Středočeský tým byl zatím bez výhry a s týmem Slaného sehrál „podobnou“ partii.

Lovosické hráčky mohli být klidnější, když viděly úzkou sestavu domácích. Jasným cílem bylo tedy především hrát rychle dopředu a využívat díry v obraně. Nemůžeme s klidem na srdci říct, že se to povedlo. Z rychlé hry vyplývaly tragické ztráty vinou nechyceného balonu, ukopnutí si ho při driblinku nebo přihrávkou do ruky soupeře. Obrana byla v některých pasážích tak slabá, že se až do závěrečné části nepodařilo dostat do vedení.

Rozhodující částí byla ta poslední. Lovosické hrály v tempu, ve kterém měly hrát od počátku zápasu. Konečně začaly fungovat v obraně a nepropouštěly jednoduché body a když se dokázaly prosadit ve třech útocích po sobě, konečně převalily skóre na svojí stranu. Trápení v zakončení ale přivádělo trenéra k šílenství. Některé slečny v některých momentech vypadaly, že basketbal hrají úplně poprvé – odpovídala tomu forma zakončení a střely, driblink s hlavou dole nebo nezvládnutí jednoduchých útočných situací.

Přesto z toho byla utrápená výhra, kterou přetavily hosté až v poslední části. V důležitých momentech konečně zachovali chladnou hlavu, úspěšně zakončily, dobře bránily a mohli se tak radovat z vítězství.

BK Beroun – ASK Lovosice 66:71 (55:51)

Střelkyně: Cermanová 19, Šulerová Eliška 16, Dlouhá 10, Kylíšková 8, Klančíková 5, Kocourková a Šulerová Marie po 4, Zemancová a Balogová po 2.