Nejmladší minižactvo hostilo týmy z Ústí nad Labem

V neděli 20.10.2019 pořádal náš basketbalový klub svůj první letošní turnaj v rámci soutěže Minicup 2019. Turnaje se zúčastnila družstva Slunety Ústí nad Labem – chlapci a dívky.

S bojovnou náladou přišla děvčata a Matěj v neděli ráno do sportovní haly. Po společném rozběhání a rozcvičení odehrála družstva systémem „každý s každým“ svá první utkání v trvání patnácti minut. A k překvapení trenérů a možná samotného družstva, Lovosice vedly od začátku. Holčičky z Ústí bojovaly usilovně, ale byla znát, že první zkušenosti teprve sbírají. Pak se odehrála téměř vyrovnaná bitva mezi oběma družstvy Ústí, kdy nakonec zvítězila dravost chlapců. A na závěr prvního kola opět nastoupily Lovosice proti ústeckým chlapcům. Trenérka varovala, že kluci jsou dravější a že to určitě bude o něco těžší, než v prvním utkání. Ale překvapivě se dařilo i teď a děvčata hrála s chutí a bez bázně a strachu. O to víc to měla trenérka na lavičce těžší, protože se snažila dát každému co nejvíce prostoru na hřišti.

Poté následovaly dovednostní soutěže, které spočívaly v driblingu mezi kužely, kutálení míče, běhu po lavičkách, obratnosti a souhře mezi hráči. A opět ve všech disciplínách vítězily s přehledem Lovosice. Po krátké přestávce se znovu utkala družstva mezi sebou a vše se opakovalo jako v kole prvním.

Některá děvčata a Matěj zakusili svá první vítězství, dali si své první koše a doufáme, že jim tato bojovnost a touha hrát a vyhrát vydrží co nejdéle. 

Turnaj se povedl, velká pochvala patří všem, včetně rodičů, kteří napekli sladké i slané pohoštění, pochvalu si zaslouží i paní správcová, která ochotně vařila kávu.

Šelmy si rozdělují vítěznou kořist.