Minižákyně si po šesti zápasech drží neporazitelnost

BK Česká Lípa – ASK Lovosice 36 – 73, 57 – 75

Sestava a body – Lišková 38, Smolová 25, Dlouhá 23, Sedláková 18, Novotná 16, Nedomová N.14, Nedorostová 6, Šafránková 6, Klančíková 2, Bezstarosti, Nedomová T., Sovová, Vernerová, Kurková.

První utkání jsme začaly hned od začátku velmi aktivně v rozehře i obraně a ta nesla své ovoce. Lehce jsme získávaly míče a po nájezdech do koše jsme úspěšně skórovaly. Skóre po první časti bylo 26 – 9 pro nás a to bylo opravdu příjemné. Druhá čtvrtina se nám však moc nepodařila. Tam jsme vůbec nebyly schopné si pořádně přihrát a dát koš. Třetí čtvrtina byla opět herně moc hezká, děvčata v obraně makala, obraly lehce soupeřky o míč a po nájezdech  dávaly koše.

Druhé utkání jsme hrály už na doraz, holky byly unavené, soupeřky ucítily šanci vyhrát, ale to jsme jim s vypětím všech sil nedovolily.

V obou utkáních se dařilo v nájezdech Julče, dala si takto hodně košů, v obraně perlila Viki a Kája D., Eliška S. dobře přihrávala spoluhráčkám do útoku. A nejvíce zkušeností v obraně sbírala Věrka. Ta dostala za úkol bránit nejšikovnějšího kluka u soupeřů a ten ji tedy pěkně zaučoval. Ale všechny hráčky zaslouží pochvalu, nic nevzdaly a hrály se zájmem.

ASK Lovosice – Sluneta Ústí nad Labem 54 – 49

Sestava a body – Novotná 12, Nedomová 12, Sedláková 11, Dlouhá 6, Šafránková 6, Smolová 3, Kurková 2, Nedorostová 2, Udatná, Klančíková, Sovová, Černochová.

První utkání na domácím hřišti jsme nezačaly vůbec dobře. Děvčata první pětky byla hned po ránu zakřiknutá, nervózní, a jako by hrály poprvé. Prohra po první části byla zasloužená. Druhá pětka už hrála klidněji, dokázaly soupeřky ubránit a po získání míče jít do koše a skórovat. Skóre v poločase bylo pouze o bod pro soupeřky. Třetí část hry byla bodově i herně vyrovnaná. Škoda, že jsme nedávaly jasné koše, pokusů bylo hodně, takže i po třetí čtvrtině bylo skóre vyrovnané. Poslední čtvrtinu jsme ze začátku zahrály špatně, soupeřky se dostaly ve čtvrté minuttě do vedení o 6 bodů. A při střelecké absenci našich hráček to už vypadalo na naší první prohru. Ale máme v týmu velkou bojovnici – Kaja Novotná zabojovala s nasazením života v obraně, získala několik míčů, některé přihrála, ale spoluhráčky koše nedaly. Takže  po získání míče ještě dokázala sama přejít celé hřiště a úspěšně skórovala. Minutu před koncem jsme tedy vedly o jeden bod. Bohužel, faul v obraně dal šanci soupeřkám utkání rozhodnout. Naštěstí soupeřka dala jen jednu šestku a prodlužovalo se. A nervy začaly pracovat. Po každém faulu se už házely trestné hody a soupeřky hned v první minutě daly koš a vedly. Nám se ve střelbě šestek nedařilo, neproměnily jsme celkem 6 hodů. Takže další nervy. A to se asi opět nelíbilo Káje N, která se  pustila do soupeřek, získala míč a po nájezdu úspěšně skórovala. A skóre bylo vyrovnáno. Po faulu soupeřek házela šestky Kája D, která dala jednu, a bylo to o bod pro nás. Jenže i my jsme faulovaly, takže soupeřky měly možnost dostat se o bod do vedení. Naštěstí hráčka nedala ani jednu šestku. Poslední minuta utkání už byla naše. Daly jsme dva koše a šestku a vítězství už si domácí hráčky nenechaly vzít.

Velká pochvala za nasazení a neohroženost v boji všem hráčkám.

Druhé utkání se už dohrávalo ze velké únavy všech hráček na hřišti, i soupeřek.První čtvrtina byla vyrovnaná, ve druhé čtvrtině domácí minižačky nedaly šanci soupřkám dát jediný bod, a tak se domácím hráčkám podařilo vyhrát i druhý zápas.   

ASK Lovosice – Sluneta Ústí nad Labem 26 -17

Sestava a body – Nedomová 8, Sedláková 6, Dlouhá 5, Novotná 5, Kurková 2, Šafránková, Udatná, Sovová, Klančíková, Černochová, Nedorostová.