Muži po téměř roce vítězí v SČL!

Musíme se vrátit hodně do minulosti, aby jsme se dočetli o poslední výhře mužů v severočeské lize. Úspěšný výjezd do Liberce se odehrál na chlup přesně před rokem, od té doby to byla temná série porážek.

Ve třetím kole tohoto ročníku se ale potkaly dva týmy, které si zatím vítězství nepřipsaly. Domácí Lovosice tak na svém hřišti přivítali ústecký Skřivánek a neuvažovaly jinak, než pozitivně.

Začátek domácím ale ujel. Těm se soupeře nepodařilo zachytit v obraně, navíc počáteční hrůzu podpořil mizerný útok. Během prvních pěti minut se lovosičtí prosadili jen z jednoho trestného hodu. Hráči Ústí přes měkkou obranu dokázali skórovat a vytvořili si náskok dvanácti bodů.

Lovosice byly lehce zaskočeny průběhem první čtvrtiny, ale hned od počátku druhé změnily kompletně přístup na obou stranách hřiště. V obraně přestaly vypouštět souboje, zapojovaly se do doskoku, ale hlavně konečně prolomily střeleckou smůlu. Soupeř je znám svým pomalým návratem do obrany, domácí tak museli za každou cenu zrychlit přechod do útoku a tvořit si jednoduché šance. To se vcelku dařilo. V některých momentech hra sice trochu vázla, ale skóre 25-13, díky kterému se přehouplo vedení na lovosickou stranu, hovořilo jasně o zlepšení hry.

Navázat musel tým i ve třetí části. Hned od počátku se domácím dařilo držet rychlejší tempo, které přinášelo často přečíslení a snadné body. Lovosice si ale zakončení mnohokrát komplikovaly a nebyly schopné ani na čtyři pokusy vstřelit koš z půl metru. Ústeckým se ale pod stálým tlakem na rozehru nedařil formovat útok, využívat tak museli svým podkošových. Těm jediným se dařilo prolomit obranu domácích, snadné to ale přes pilné obránce neměli. Ublížit snad dokázala jen neschopnost proměnit vyložené šance z bezprostřední blízkosti soupeřova koše.

Náskok 11 bodů před závěrečnou částí tu dlouho nebyl. Lovosičtí cítily šanci. Pokračovaly v tlaku na rozehrávku a snažily se rychlým přechodem skórovat. Zápas definitivně rozhodla kanonáda domácích ostrostřelců, kteří konečně začali pálit ostrými a pěti trojkami soupeře rozstříleli. Pohodové tempo čtvrté čtvrtiny utvrdilo skóre 33-15 a jasné vítězství Lovosic.

ASK Lovosice – Skřivánek Ústí nad Labem 89:60 (35:32)

Střelci: Anton a Tůma po 18, Žižka 16, Ivančo 14, Härting 11, Puchar Jiří 7, Staněk 3, Puchar Vojtěch 2.

Lovosice tak pocítily chuť vítězství, a to především díky rychlejší hře. Kvůli dvěma úvodním porážkám ale nesmějí polevit, aby mohli pomýšlet na co nejlepší umístění ve skupině C. V dalším zápase je vyzve starý známý, roudnický Real – 25. 10. od 19:30 v hale Pod Lipou.