První víkend dorostenek na domácím hřišti přinesl jedno vítězství

Družstvo dorostenek prošlo během léta přestavbou. Sestava devíti hráček se účastní nadregionální ligy skupiny A a hned při prvním zápase je čekalo derby s Litoměřicemi.

ASK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 30:74 (12:39)

Střelkyně a sestava: Šulerová Marie 10, Šulerová Eliška 6, Cermanová, Klančíková a Dlouhá po 4, Kylíšková 2, Zemancová.

Hned od prvních vteřin dostali domácí ochutnat rychlý a aktivní basketbal. Litoměřice nastavily tempo, kterému lovosické hráčky nestačily. Nebyly aktivní při doskoku a pomalu se vracely do obrany, čehož hosté využívali rychlým přechodem do útoku.

Lovosice se prosazovaly jen pomálu, přestože šancí a střel bylo dost. Domácí ale buď neproměnili jasné šance, nebo volili těžké a předem ztracené střely. Hosté si během útoku doskakovali vlastní střely i několikrát za sebou, dokud nevstřelili koš.

Litoměřický tým zaslouženě zvítězil díky aktivnějšímu a pohyblivějšímu pojetí hry.


Nedělní zápas proti plzeňské basketbalové akademii DBaK A plus byl ale od počátku příznivější pro domácí. Ti byli aktivnějším týmem a zaslouženě šli do dvouciferného vedení.

Síly se vyrovnaly během dalších dvou čtvrtin, kde hosté začali úspěšně zakončovat po doskoku vlastních střel. Kromě tohoto slabého úseku ale zaslouží lovosická děvčata pochvalu za aktivitu na doskoku pod košem soupeře. Pivotky se dokázaly vyšroubovat pro doskok a z něj následně proměnit jednoduchý koš. V některých chvílích byly pozice asi jednoduché až příliš – úplně volné dvojtakty mrzely hlavně ke konci zápasu, když hostující tým nebezpečně stáhl náskok. Lovosice si ale nenechaly proklouznout zápas mezi prsty a dvě minuty před koncem dvěma koši definitivně rozhodly.

Správným řešením přesilových situací, aktivitou na doskoku a v neposlední řadě obstojnou obranou si lovosický tým vydřel první vítězství. Neproměněné vyložené šance a neaktivní odstavování útočníků jsou věci, které v budoucnu mohou nepříznivě rozhodovat zápasy. Během tréninků je tak ještě čeká spousta práce.

ASK Lovosice – DBaK A plus 59:50 (33:21)

Střelkyně a sestava: Cermanová 12, Kylíšková 10, Šulerová Eliška 8, Dlouhá Adéla a Klančíková po 7, Šulerová Marie 6, Kocourková a Zemancová po 4, Dlouhá Karolína 1.