Muži neobstáli ani v Děčíně B

Proč by měl hráč bránit hned od začátku zápasu? Proč by měl plýtvat silami, když má před sebou ještě další tři čtvrtiny?

Válečníci Děčín B – ASK Lovosice 82:58 (54:21)

Třeba to je proto, aby v polovině zápasu neprohrával o 33 bodů nad děčínským dorosteneckým výběrem. Nebo aby během ní nevstřelil chudých 21 bodů.

Výkon Lovosic odpovídal tomu, co tým během posledního roku na hřišti předvádí. Nulový tlak na hráče z míčem, vypuštěné souboje pod vlastním košem, nesmyslné řešení většiny situací. Nouze a bída si během první poloviny a třetí čtvrtiny podaly ruku a jako kamarádi sledovali poslední čtvrtinu z hlediště.

Jenže se něco změnilo. Lovosice z nám neznámého důvodu začaly v obraně, pozor, bránit a vytvářet tlak na balon. Z toho plynuly ztráty děčínského družstva, které si po třech čtvrtinách všimlo, že proti nim někdo hraje. Lovosičtí po získaném míči několikrát založili rychlý protiútok, který dokázali v mnoha případech proměnit. Diváci najednou sledovali úplně jiný zápas. Hosté dominovali celých deset minut a konečně se prosadili i za tři body. Byla to odměna za fungující a agresivní obranu, kterou tým v poslední čtvrtině nastavil. Skóre 9-27 ve čtvrté části asi mluví za vše.

Jenže pro jedno kvítí slunce nesvítí. Tragické a žalostné představení během prvních třech čtvrtin už výkon z té poslední nezachránil a prohra o 24 bodů naprosto odpovídá. Lovosickým nezbývá nic, než do dalšího zápasu, který hrají doma 11. 10. proti Skřivánku Ústí nad Labem od 19:30, nastoupit hned od začátku v tempu, ve kterém končili v Děčíně.

Střelci a sestava: Härting 18, Anton 12, Žižka 12, Tůma 10, Staněk 3, Puchar Jiří 2, Ivančo 1, Puchar Vojtěch.