V úvodu nadstavby urvaly dorostenky cenné vítězství

Po čtrnácti zápasech základní části skončil tým lovosických dorostenek s pouhými dvěma vítězstvími na posledním místě. V nadregionální lize tak bude bojovat ve skupině o 5. až 8. místo, kde se utká s Mariánskými Lázněmi, Plzní a Berounem. Se všemi týmy sehrál vyrovnanou partii, z větší části z nich ale nevyšel vítězně. Nová šance na lepší umístění začala na domácím hřišti proti Berounu jednoho sobotního dopoledne.

ASK Lovosice – BK Beroun 72:69 (40:31)

Začalo se poměrně svižným tempem. Obě strany se snažily hrát rychle dopředu, což domácí dokázali konečně přetavit v body. Na druhé straně ale dávali šanci soupeři prosadit se z trestných hodů, protože nebyli dostatečně pozorní v obraně jedna na jedna.

Lovosice šli bodově vpřed ve druhé čtvrtině hlavně díky sestrám Šulerovým. Jedna se prosazovala rychlým přechodem a silovým nájezdem, druhá prodávala svoje centimetry jak pod vlastním košem, tak i pod košem soupeře, kde se nejen že k šancím dostala, ale také je proměnila. Několikrát po sobě!

Hráčky Berouna dokázaly při útoku z dolních pozic přehrát lovosické obránkyně, ty ale prokoukly, jak hra zády ke koši funguje a v obraně ještě přitvrdily. Kromě své hráčky byly kdykoliv připraveny vypomoct právě na míči, u kterého se objevily ihned dvě. Hosté tyto body prostě neměli zadarmo.

Hru samozřejmě doprovázela řada nepřesností, jako nevynucené ztráty, zběsilé střely bez zamíření na koš nebo pomalé a laxní přihrávky. Disciplínou, která držela domácí ve vedení i během třetí čtvrtiny, byla střelba. Ta začala fungovat i z hranice bedny a body tak přicházely častěji, než bylo zvykem.

Slabá pasáž Lovosice čekala až v poslední části. Najednou se šancemi přestaly přicházet body. Domácí neproměnili v poslední periodě několik trestných hodů a Beroun se tak nadechoval k obratu. Pevné nervy zachovala ale lovosická devítka, která díky osmy body za sebou udávala bezpečný rozdíl ve skóre.

Nervy přesto pracovaly a Beroun neměl co ztratit, do útoku se vydával riskantně, čemuž dopomohly zbrklé útoky Lovosic. Minutu před koncem, kdy byl rozdíl dvoubodový, proměnila jeden trestný hod lovosická kapitánka a pro hosty tu byla jen malá naděje – vstřelit rychlou trojku. K té se ale hosté nedostaly, protože si hráčku s míčem vzala do parády Bára Cermanová a na půlce jí o něj se zvukem sirény připravila.

První nadstavbové vítězství bylo možná malinko překvapení, přesto vzhledem k průběhu zápasu naprosto zasloužené. Lovosice po většinu utkání vedly a to se i přes drama v závěru nezměnilo. Konečně se taky tým sešel téměř v plné sestavě, a pokud chce další zápasy podobně vyhrávat, musí se tato parta sejít na další zápas (29. 2. v Mariánských Lázních), navíc posilněná ještě o jednoho maroda.
Týmový výkon, především na obrané půlce a konečně úspěšná střelba přinesla dorostenkám vítězství. Tak ať to vydrží co nejdéle…