Starší žačky zahajují sezónu proti Liberci

Novou sezónu zahájily také starší žačky a hned na začátek předvedly velice pěkný basketbal.

ASK Lovosice – Lokomotiva Liberec 67:19

Sestava a body – Bednaříková 19, Svobodová 18, Šulerová 12, Jaškovová 8, Procházková N. 6, Karfíková 2, Durková 2, Křivánková, Brůnová, Šindelářová, Procházková P.

Moc pěkné utkání, divákům se hra domácích hráček líbila a rodiče měli určitě radost. Lovosické žačky sice měly pomalý rozjezd, dělaly chyby v rozehře a málo vycházela střelba, hlavně z pod koše, často se stávalo, že byla hráčka úplně sama a přesto se netrefila. Ale ve druhé čtvrtině se už děvčata rozkoukala a rozehrála, pustily se do soupeřek s chutí a těsnou obranou získávaly hodně míčů. Začaly proměňovat samostatné nájezdy, zahrály si naučené signály a také skórovaly. Byla to bodově nejlepší část hry, vyhrály jsme ji 22:3.

Pěkný basketbal, děvčata se hodně snažila, Andul na rozehře organizovala útok, některé signály byly přesně zahrané a bodově zakončené. V obraně nepustily soupeřky skoro do útoku, často je dokázaly ubránit a nenechaly je ani přejít přes půlku hřiště. Pochvalu si zaslouží celý tým, na chvilku se na hřišti ukázaly i naše hodně mladé hráčky, které budou vypomáhat. Zahrála si Jana a Vanda, která si dokonce dala i koš.

Další mistrovské zápasy hrálo o víkend i mladší minižactvo.

A podařilo se jim oba dva zápasy vyhrát. V obou zápasech hrál velice dobře Míra, snažil se, opět dokázal v obraně vypomáhat i svým spoluhráčkám a dával koše. Je moc šikovný, rychlý a soupeřky mu vůbec nestačily. Také Jana se v druhém zápase střelecky prosadila, hezké zápasy odehrála Vanda Bilíková, několikrát se jí podařilo dostat se do útoku a z nájezdu dala koše. Dobře hrála Bára Šindelářová, snažila se a také konečně přidala nějaké body. Dost bodů si dala Lucka, ve druhém zápase i Viktor.

Všechny děti se snažily, některé více, potřebujeme hodně zlepšit obranu. Některé hráčky stále neví, jak se v obraně postavit a hlavně že mají bránit svou hráčku. Do zápasu nastoupily třeba jen na chvíli, ale přece i naše nejmladší hráčky Karolínka a Eliška, i Markéta a Blanka.

ASK Lovosice – Lokomotiva Liberec 52:36

Sestava a body – Pokorný 27, Klančíková 9, Bilíková 6, Šindelářová 4, Brůnová 2, Hejduk 2, Durková 2, Dlouhá A., Dlouhá K., Kylíšková, Šulerová M., Berešová, Baudišová, Helisová, Udatná, Nedorostová, Zuziaková, Durčeková.

ASK Lovosice – Lokomotiva Liberec 68:27

Body – Pokorný 16, Brůnová 14, Šindelářová 10, Smutný 8, Bilíková 6, Klančíková 6, Durková 4, Dlouhá 2, Kylíšková 2.