U12 – Slovan Litoměřice

TJ Slovan Litoměřice – ASK Lovosice 55:42 (32:25)

Sestava a body – Bednařík 17, Smutný 9, Brůnová 5, Pokorný 4, Klančíková 4, Nedorostová 3, Baudišová, Šulerová M., Dlouhá A., Dlouhá K., Bilíková, Helisová, Tunkelová, Zuziaková.

TJ Slovan Litoměřice – ASK Lovosice 44:53 (16:35)

Body – Pokorný 18, Smutný 12, Bednařík 7, Nedorostová 6, Brůnová 4, Klančíková 4, Bilíková.

V každém zápase jsme odehráli jednu čtvrtinu nádherně, konečně bylo vidět, že už naše minižactvo něco umí, a další tři čtvrtiny jsme herně zahodili.

V prvním utkání se první čtvrtina povedla první pětce. Bednařík, Pokorný, Baudišová, Nedorostová a Klančíková zahráli velice pěkně, bojovně a hlavně, dokázali si přihrát a také úspěšně skórovat. Střelecky perlil Michal, v obraně jako vždy Míra a tentokrát se přidala i děvčata, Blanka zahrála moc hezky v útoku, Lucka a Anežka zabraly v obraně a hned to bylo znát. Takže výhra 6:20 byla hodně zasloužená. No, a pak jako vždy, další pětka složená hlavně z děvčat zahrála hodně špatně. Opět nedostatečná rozehra, hodně špatná a pomalá obrana, a náš bodový náskok byl pryč a ještě nám soupeřky něco přidaly. Většina hráček z této pětky jako by ani na hřišti nebyla. Druhý poločas už nebyl herně moc hezký, ano, kluci se snaží, bojují, pomáhají děvčatům v obraně, ale pokud se holky nerozpohybují, tak nemůžeme vyhrát.

Druhé utkání se podařilo vyhrát a mohlo tak být i v prvním, ale…..
Nastoupili jsme v pozměněné sestavě, utkání začínala pětka – Klančíková, Bilíková, Baudišová, Dlouhá A. a Helisová. Děvčata se sice snažila, hrála, ale v obraně se musí víc makat, a to zatím nedokážeme, soupeřky nás vždy předběhnou. Takže body jsme dávali, až když do této pětky vystřídal Viktor, a děvčatům pomohl v obraně a ještě skóroval. Přesto první čtvrtina skončila 12:12. Druhá pětka hrála ve složení – Bednařík, Pokorný, Nedorostová, Brůnová a Dlouhá Karolínka. A zase to byla nejlepší část hry. Kluci makali v obraně, děvčata se také přidala a tak to bylo na pohled velice pěkné. Vybojované míče si hráči hned přihrávali nebo šel Míra do nájezdu a úspěšně, body dávala i Jana a Blanka, no konečně. Takže moc hezký výkon, pěkný boj v obraně a zasloužená výhra 23:4. Soupeřky se téměř nedostaly k našemu koši. No a po poločase opět naše naivní a špatná hra. Třetí čtvrtinu holky prohrály 18:6 a opět se trenérka i rodiče modlili, aby ten malý bodový náskok stačil, a podařilo se nám utkání vyhrát. Naštěstí se domácí hráčky už moc nerozeběhly, nám se opět podařilo v důrazné obraně získat nějaké míče, dokázali jsme úspěšně skórovat z nájezdů, čtvrtinu jsme vyhráli o dva body a tím i celé utkání.

Pochvala za odvedený výkon klukům, bude se nám v příští sezóně bez nich hrát hodně těžko. A ještě větší pochvala tentokrát Blance, makala, hrála neohroženě, bránila, prostě, tak jak se to učíme na tréninku. No a některé dívky jako by na hřišti nebyly, je potřeba, aby se konečně zapojily do hry všechny hráčky, které jdou na hřiště. Tak snad příště.