Žákyně U 17 – Zákupy a Liberec

TJ ASPV Zákupy – ASK Lovosice 48:53 (22:26)

Body a sestava: Bednaříková 27, Sendlaiová 9, Šulerová 8, Svobodová 3, Křivánková 2, Karfíková 2, Procházková 2, Jaškovová.

Začátek sobotního zápasu byl z obou stran pomalý, opatrný, špatná rozehra i střelba obou soupeřů. Už to vypadalo, že se nikdo nerozeběhne. První čtvrtina skončila 10:12 pro hosty. Také ve druhé čtvrtině se nic moc nedělo, chyby a nepřesná střelba, špatná obrana. Takže na pohled basket nic moc. Skóre v poločase bylo 22:26 pro hosty. Ve třetí čtvrtině jsme se konečně rozehrály, začaly pořádně a důrazně bránit, donutily jsme soupeřky chybovat hlavně v rozehře a hodně se dařila střelba. Postupně jsme si vypracovaly až 20ti bodový náskok, střelecké hody měla Andrea. Jenže hráčky, které vystřídaly, nedokázaly zahrát tak důraznou obranu a hlavně si špatně přihrávaly.

Domácí hráčky se vzchopily, ubránily nás v rozehře a na konci čtvrtiny daly několik laciných košů. Před poslední čtvrtinou bylo skóre 31:49 a vypadalo to, že utkání v pohodě dohrajeme a třeba i vyhrajeme po dlouhé době vyšším rozdílem. Jenže, to by nesměly být naše žačky, najednou špatná rozehra, tragická střelba a žádná obrana, a soupeřky najednou začaly náskok stahovat. Až do 6 minuty jsme nedaly ani bod. Naopak soupeřky se trefovaly, a když nedaly na první pokus, tak si sami doskočily a pak skórovaly. Poslední čtvrtinu vyhrály 17:4, jen díky třetí čtvrtině jsme vítězství nakonec udržely.

Lokomotiva Liberec – ASK Lovosice 76:50 (44:18)

Body a sestava: Sendlaiová 12, Svobodová 11, Bednaříková 8, Karfíková 6, Šulerová 5, Procházková 3, Jaškovová 3, Křivánková 2.

Ještě že tento výkon našich hráček neviděli rodiče a sponzoři. Takhle špatně jsme snad v letošní sezóně ještě nehrály. Nejvíc se nepovedl první poločas, čtvrtiny skončily 18:7 a 26:11. Nebyl nikdo, kdo by dokázal bezchybně rozehrát, míče jsme často soupeřkám do ruky téměř vnutily a tak jim nezbylo nic jiného, než nám dávat laciné koše. Jejich nájezdy jsme nedokázaly vůbec ubránit, po naší střelbě chyběl doskok, takže skóre domácích hezky narůstalo. Tento špatný výkon omlouvá snad jen to, že domácí hráčky hrály zónovou obranu, proti které neumíme hrát. Ještě jsme se s touto obranou nesetkaly, ale rady trenérky, jak proti této obraně hrát nikdo neslyšel. Škoda.

Druhý poločas už byl z naší strany o trochu lepší, chyby byly, ale už jsme se trochu zlepšily v rozehře i v obraně. Podařil se i nějaký nájezd do koše, Kristýna a Anička doskočily několik míčů po střelbě, Žambína a Andrea vystihly přihrávky domácích hráček a po rychlé rozehře jsme konečně také skórovaly. Nakonec byl druhý poločas bodově vyrovnaný, třetí čtvrtina skončila 12:13 a poslední část hry byla 20:19. Škoda prvního poločasu, naše hráčky hrály hodně nezodpovědně, naivně, některé i bez zájmu o hru. Andree se nedařilo ve střelbě tak jak je zvyklá, i ostatní se trefily až na druhý – třetí pokus. Další zápas se nám snad již povede lépe a zahrajeme tak, jak už něco umíme a bude to lepší pohled na náš výkon.