Minižactvo U 12 – Varnsdorf

ASK Lovosice – TJ Slovan Varnsdorf 55:56 (30:26)

Body a sestava: Bednařík 17, Pokorný 17, Smutný 8, Klančíková 5, Šindelářová 2, Baudišová 2, Dlouhá 2, Helisová 2, Šulerová, Dlouhá, Hejduk, Durčeková, Nedorostová, Tunkelová.

Většina zápasů našeho minižactva má stejný průběh. Ve zkratce – kluci nastřílejí body do zásoby a děvčata zásoby prohospodaří. Sice se děvčatům občas podaří nějaká akce, body si také dají, ale je to stále málo. A hlavně, nedokážou úspěšně bránit. Soupeřky nám stále utíkají, jsou rychlejší a šikovnější v přihrávkách. Naše rozehra je špatná a když přihrávají kluci děvčatům, tak ony jejich přihrávku nedokážou zpracovat. A postavení v obraně je pro naše dívky také ještě záhada. Na tréninku věnujeme obraně dostatek času, už to vypadá, že víme, jak být v obraně ve správném postavení. Jenže, začne se hrát a najednou zmatek, neschopnost a roztěkanost. Děvčata svou hráčku brání ve špatném postavení, místo hráčky běhají za míčem a pak nestihnou dobře bránit. Pochvala klukům, hráli dobře, opět lehce sbírali jeden míč za druhým, přihrávali si a tak jen škoda poslední čtvrtiny, kterou jsme prohráli o 5 bodů.

Škoda, že v této kategorii neplatí tříbodový pokus, Michal v závěru utkání dal sice trojku, mohlo se prodlužovat, ale střela platila jen za dva body a tak jsme o bod prohráli.

ASK Lovosice – TJ Slovan Varnsdorf 59:54 (26:26)

Body: Pokorný 21, Smutný, 14, Dlouhá 6, Bednařík 5, Klančíková 5, Nedorostová 4, Šindelářová 2, Šulerová 2.

Ve druhém utkání udělala trenérka změnu ve složení pětek. Začínali jsme hrát ve složení Bednařík, Pokorný, Helisová, Šindelářová a Klančíková, a nebyl to moc dobrý začátek. Čtvrtinu jsme prohráli 10:16. Michal měl zraněnou nohu, takže body dával jen Mirek, děvčata se nepřidala. Ve druhé čtvrtině hrál Smutný, Hejduk, Dlouhá A., Šulerová a Baudišová a těm se dařilo. Sice většinu bodů dal Viktor, ale i holky se snažily a konečně odehrály pěkně a chytře v obraně. Takže druhou čtvrtinu vyhráli 16:10. A skóre v poločase bylo vyrovnané. Třetí čtvrtina se hodně povedla. Míra a Michal opět perfektní v obraně, získali hodně míčů, Michal většinou přihrával Mírovi a ten úspěšně skóroval. Nějaký bod přidala i Lucka, byla to nejlepší část tohoto zápasu. Vyhráli jsme ji 23:8. Možná pomohlo i povzbuzování starších děvčat, která přijela ze zápasu v Zákupech a šly do haly fandit. A pak jako vždy – drama na závěr.

Druhé pětce se moc nedařilo v rozehře, ztráceli hodně míčů a vůbec nedoskakovali po neúspěšné střelbě. Viktor a Ondra získávali v obraně také hodně míčů, ale také hodně akcí se jim nepodařilo. Děvčata byla pomalá v obraně, pomalá v útoku a tak se všichni diváci v hale obávali o výsledek, soupeřky se rozstřílely a náš bodový náskok se tenčil. Domácí nedali od 1 minuty žádný koš a soupeřky za 4 minuty nastřílely 12 bodů. Takže rozdíl byl najednou jen o 5 bodů, a hrozil infarktový závěr. Naštěstí se zase trefil Viktor, Blanka a Adéla, zamakali v obraně a výhru si už nenechali i přes prohru v poslední čtvrtině 10:20 vzít.

Zasloužená výhra, pěkný boj o každý míč a parádní výkon kluků.