ASK Lovosice – BK Horejsek Děčín 47:50 (21:26)

Body a sestava- Pokorný 16, Bednařík 13, Brůnová 9, Bilíková 5, Helisová 2, Šindelářová 2,Baudišová, Šulerová, Dlouhá A., Dlouhá K., Hejduk, Tunkelová, Durčeková, Nedorostová, Klančíková.

Domácí tým ve složení Pokorný, Bednařík, Bilíková, Dlouhá a Šulerová rozehráli první utkání velice dobře. Klukům se dařilo v útoku, v obraně získali hodně míčů, které dokázali dobře rozehrát, takže i Vanda se po jejich přihrávkách dostala do střelecké šance a i oni sami dávali hodně košů Svoji čtvrtinu vyhráli 19-9 a zápas byl velice pěkně rozehrán. Jenže to by nesměly hrát druhou čtvrtinu naše děvčata. Celá pětka ve složení Brůnová, Baudišová, Durčeková, Šindelářová a Klančíková hrála velice špatně. V obraně vůbec nestíhaly, byly hodně naivní, velice často vůbec nevěděly, koho mají bránit a v útoku, když už se dostaly pod koš soupeřek, tak se netrefovaly. Prostě tragedie. Prohrály celou čtvrtinu 2:17 a tím jsme prohrávali v poločase o 5 bodů. Do třetí čtvrtiny udělaly domácí trenérky změnu, šly hned hrát opět děvčata. Po domluvě v šatně začaly konečně trochu hrát, snažily se v obraně, i když chyb bylo stále dost. Ale rozehrála se Jana, která za první dvě minuty dala 4 koše a hned bylo skóre lepší, Jenže se také hned vyfaulovala, a už nebyl nikdo, kdo by dával koše. Děvčata mají stále velký problém v obraně, nedokážou pochopit, jak stát u hráčky a ubránit ji. Do poslední čtvrtiny nastoupila opět základní pětka, kluci se snažili, makali, bojovali, ale dotáhnout zápas do vítězného konce se nám už nepodařilo. Škoda, zápas nejde hrát ve dvou hráčích, děvčata se stále nedokážou rozeběhnout, ubránit hráčku a třeba ještě dávat koše.

ASK Lovosice – BK Horejsek Děčín 74:63 (33:34)

Body- Pokorný 30, Brůnová 12, Bednařík 11, Šindelářová 7, Bilíková 6, Hejduk 4, Baudišová 2, Nedorostová 2.

Druhý zápas měl téměř stejný průběh prvního poločasu jako první. Kluci vyhráli svou čtvrtinu 27:14, děvčata s Viktorem, který přišel až na druhý zápas, opět svou část hry prohrála 6:20, což bylo už na nervy jak trenérek, tak i rodičů. Ve třetí čtvrtině už byla změna oproti prvnímu zápasu, Jana se nevyfaulovala, konečně začaly holky trochu bojovat a i ostatní dávat koše. Takže sláva, svou čtvrtinu neprohrály, naopak, vyhrály ji 19:12. Do poslední čtvrtiny jsme šli s mírným šestibodovým náskokem. Kluci tentokrát zahráli perfektně, jejich akce byli krásný, hravě brali soupeřkám míče, přihrávali si a hlavně Míra se dostával do nájezdů a lehce skóroval. Dost bodů přidal i Michal, i jeho nájezdy do koše jsou zahraný velice šikovně. Děvčata se v obraně také snažila, ale tak lehce jako kluci sebrat soupeřkám míč neumí.

Škoda výpadku v prvním utkání, mohli jsme mít dvě vítězství, soupeřky se porazit daly.