U17 – Liberec, Zákupy a Ústí nad Labem

ASK Lovosice – Lokomotiva Liberec 37:76 (13:35)

Sestava a body – Svobodová 11, Šulerová 10, Křivánková 5, Bednaříková 4, Procházková 4, Karfíková 2, Jaškovová 1, Kuchařová, Pazourková, Soukupová.

Ne moc povedené utkání. Než jsme se na hřišti rozkoukaly, prohrávaly jsme 10:0. A ještě k tomu jsme faulovaly tak, že soupeřky dávaly body jen ze střelby šestek. Stejný průběh měla i druhá čtvrtina, v obraně jsme byly pomalé, takže jeden faul za druhým, jak jsme chtěly soupeřky zastavit. A také dost faulů úplně zbytečných. Takže ani nebyl čas na nějakou pěknou hru, prostě se nám utkání nevydařilo. Druhý poločas byl herně o kousek lepší, ale dát víc bodů a srovnat trochu skóre jsme nezvládly.

ASK Lovosice – TJ ASPV Zákupy 65:25 (34:7)

Sestava a body – Bednaříková 18, Karfíková 14, Svobodová 11, Jaškovová 10, Křivánková 5, Šulerová 4, Procházková 3, Kuchařová, Pazourková, Soukupová, Floriánová M. a K.

Nedělní utkání jsme začaly lépe než v sobotu, bránily jsme soupeřky dost důrazně a tím se nám dařilo získat hodně míčů, které si hráčky dobře rozehrály a začaly jsme dávat koše. Ale naše důrazná obrana znamená, že děláme fauly, protože jsme pomalé, a naivní. Takže v první čtvrtině soupeřky dávaly body opět jen ze šestek. Ve druhé čtvrtině jsme se konečně pořádně rozehrály, zkoušely jsme si zahrát útočné akce, ze kterých také padlo několik košů. Konečně se na naši hru dalo koukat. Jen ty fauly, to je naše slabost. Herně se začíná projevovat Anička Karfíková která hraje na místě podkošové hráčky, dokáže dobře zpracovat přihrávku a po fintě a úniku do koše a dává body. Také dobře doskakuje a dokáže přihrát ostatním spoluhráčkám do útoku. Střelecky se prosadila Andrea, které to v sobotu vůbec nepadalo, Štěpánka a Andul se prosazovaly v rychlém útoku.

V obou zápasech se do hry zapojily i naše nové hráčky, které dojíždí z okolí Roudnice n. L.

ASK Lovosice – Ústí n. Labem 144:28

Aby si lovosické žačky spravily chuť, hrály přátelské utkání s družstvem Ústí, které hraje přebor středních Čech, ale trenéři soupeřek přivezli většinu hráček, které ještě nemají herní zkušenosti. V našem týmu si snad dostatečně zahrály nové dívky, které také teprve začínají, hrála s námi i Blanka z družstva minižactva a docela se jí dařilo. Ostatní hráčky měly za úkol hrát hodně důraznou obranu a bez faulů, měly dokázat ubránit soupeřky v rozehře a aby se nedostaly s míčem na útočnou půlku. Ne vždy se nám to ale podařilo. Ono totiž běhat s hráčkou poctivě v obraně a nedovolit jí, aby dostala přihrávku je fyzicky náročné a ne všechny hráčky se přinutí a dokážou makat na 100%. Takže nějaké body soupeřky přece jen daly. Střelecky se dařilo Aničce, hrála šikovně a dobře postavená v obraně, získala tak hodně míčů, vyhrála hodně doskoků, a když se dostala v útoku k míči, šla sama jedna na jednu a většinou to byl koš. Rozstřílela se také Andul, dala si i trojku, své první body v zápase si daly naše nové tváře.

Sestava a body – Karfíková 38, Jaškovová 30, Svobodová 20, Šulerová 18, Procházková 12, Křivánková 8, Floriánová K. 8, Kuchařová 4, Pazourková 4, Floriánová M. 2, Soukupová, Nedorostová.