ASK Lovosice – Levharti Chomutov 43:52 (23:27)

Body a sestava – Bednaříková 19, Karfíková 6, Šulerová 6, Procházková 4, Křivánková 3, Brandýská 2, Sendlaiová 2, Jaškovová 1, Svobodová.

Lovosické žačky posílené o starší hráčky a nyní již hrající za kategorii U17 odehrály první utkání po vánoční pauze na domácí palubovce. Začátek nebyl herně špatný. Děvčata se snažila v rozehře a útoku zahrát naučené akce, některé střelecky vyšly, některé ne. Ale byla to hlavně hodně zbrklá střelba. V obraně se musíme ještě hodně učit. Hrajeme hodně naivně, nesnažíme se bránit zodpovědně a jsme i pomalé. Po vystřídání základní pětky se soupeřky dostávaly velice lehce do střelby a skórovaly. První čtvrtinu se nám podařilo vyhrát 12:9. Ale pak to přišlo, jedna chyba za druhou, neschopnost v nějaké pořádné rozehře, zbrklá střelba, naivní obrana. Skóre v poločase 23:27 bylo ještě docela přijatelné na to, jak vypadala celkově hra domácích. Třetí čtvrtina, to bylo nejhorší, co mohla děvčata předvést. Opět chyby v obraně, přes neustálé upozorňování od trenérek nedávala děvčata vůbec pozor, soupeřky hrály stále stejnou akci v útoku a mi jsme je stále stejně špatně bránily.

Poslední čtvrtina by se jen dohrávala, ale domácí hráčky se přeci jen ještě trochu vzchopily, zlepšily aspoň trochu obranu a v útoku se podařilo několik akcí zakončených košem. V posledních 4 minutách jsme nepustily soupeřky do žádné akce, konečně se podařila obrana a vyhrály jsme tuto část hry 10:0. Škoda, že se děvčata vzbudila až tak pozdě. Soupeřky se porazit asi daly, ale to by jsme musely hrát na 100% celé utkání a hlavně VŠECHNY hráčky.

Video