Lovosický basketbalový tým mužů si po základní části s bilancí 3 vyhraných a 5 prohraných utkání vysloužil pozici hrát ve skupině o 5. až 8. místo. V té narazí postupně na týmy Varnsdorfu, Mostu a Děčína. Jako první přivítali lovosičtí na domácí půdě Varnsdorf.

Lovosice – Slovan Varnsdorf 69:72 (37:32)

Body a sestava: Korous Jan (1), Anton Karel (7), Puchar Jiří ml. (8), Beránek Miroslav (12), Žižka Jan (14), Havlovec Tomáš (15), Totzauer Jan (12).
Trenér Jan Šebo.
Domácí, postrádající 4 hráče, odehráli vyrovnané utkání. Je nutné říct-zbytečně vyrovnané. Na první pohled svěžejší a běhavější soupeř téměř celé utkání bránil zónovou obranou. Úkol byl tedy jasný – vytvářet rychlé protiútoky nebo soupeře rozstřílet střelbou ze střední nebo dlouhé vzdálenosti. Jednodušeji se to ovšem řekne, než provede. Domácímu týmu příliš nešla střelba jak za tři, tak ani za dva body. Nepomohly ani trestné hody, jejichž úspěšnost byla pouhých 50%.

Soupeři se spolu pár let nepotkali a proto byla hra opatrnější z obou stran.
Po první půli domácí zaslouženě vedli s náskokem pěti bodů. To se ještě dařila aspoň trochu střelba a hosté nevyvíjeli moc velký tlak.

Ovšem přišla třetí čtvrtina, která rozhodla zápas. Domácí jí prohráli 8:21. Mohla zato opravdu tragická obrana, přes kterou se hostující často bez problémů dostávali. Hosté také těžili z útočných doskoků. Domácí vycítili, že hráči Varnsdorfu nejsou silní na míči, ale nebyli schopni s tím cokoliv udělat. Někteří hráči dávali do hry maximálně 40% – v obraně pouze neaktivně „stínovali“. Nebyl to takový zápal pro hru, jaký trenér a přítomní diváci od svých hráčů očekávali.

Hosté tedy vytrestali domácí tým rychlou a jednoduchou hrou, lovosickým se v útoku nedařilo téměř nic. V poslední části se ještě domácí snažili převrátit skóre na svoji stranu. Zlepšila se střelba, vyšel i nějaký pokus za tři body, ale do vítězného konce zápas nedovedli.

„Utkání rozhodla rozhodně špatná obrana hlavně ve třetí části a málo úspěšná střelba ze všech pozic. Útok byl tragický. Na soupeře jsme měli, ale hosté si výhru zasloužili více. Nezbývá nám nic jiného, než vložit všechno do obrany a porážku jim vrátit na jejich půdě“, konstatoval po zápase kapitán lovosického družstva Jiří Puchar ml.

Další utkání sehrají lovosičtí opět na své palubovce a to v pátek 6.2. s Děčínem od 19,30 hod.