Starší žákyně si zahrály přátelské utkání s děvčaty z Litoměřic

ASK Lovosice – Slovan Litoměřice 48:18 (17:9)

Sestava a body – Šulerová 12, Procházková N. 11, Svobodová 8, Křivánková 7, Karfíková 6, Jaškovová 2, Procházková P. 2, Brůnová, Durková.

V první čtvrtině měly domácí hráčky pokyny od trenérky, jak a které naučené herní situace si vyzkouší. Také se měly pokusit nenechat hostující hráčky rozehrát míč. Jenže – nic z toho se hráčkám nedařilo, v útoku se téměř nedostaly ke koši soupeřek, a když ano, tak se netrefily. Byly hodně zbrklé, na zahrání akce pospíchaly, a tudíž to celé zkazily. Prostě se nám nedařilo vnutit soupeřkám naši hru. Skóre po první čtvrtině bylo jak u malých dětí, bylo to 5:3.

Ve druhé čtvrtině měly hráčky zahrát jakýkoli signál a snažit se zahrát ho důrazně a dotáhnout celou akci až do koše. Hra se trochu zlepšila hlavně zásluhou Žambíny, ta důrazně bránila, získávala míče a sama zakončila nebo přihrávala spoluhráčkám. Tuto čtvrtinu jsme vyhrály 12:6. Po poločase se hra domácích ještě trochu zlepšila, ale i tak chyby byly. Hlavně jsme nedokázaly bránit, pokud možno bez faulů. Takže se Štěpánka hned na začátku třetí čtvrtiny vyfaulovala. Do hry se zapojily i věkově mladší žačky, aby sbíraly herní zkušenosti. Začala se zlepšovat rozehra, vyšlo pár naučených akcí, děvčata se konečně rozehrála a dokázala důrazně soupeřky ubránit. Nejlepší část hry byla poslední čtvrtina, vyhrály jsme ji 21:5, děvčata se už trefovala do koše a konečně jsme hrály, to co již umíme.

Pochvalu zaslouží Žambína, hrála hodně naplno, bojovně a obětavě, snažila se každý míč vybojovat a podařilo se jí dát trojku. Pochvalu větší či menší i ostatním hráčkám, každá měla v zápase lepší i horší výkony.

Další mistrovský zápas s družstvem Zákup hrajeme ve čtvrtek 2.10 na domácí palubovce od 17.30.