Mladší minižactvo zahájilo novou sezónu

Družstvo mladšího minižactva bylo první, kdo z lovosických týmů zahájil novou soutěžní sezónu. A moc se nezadařilo.

ASK Lovosice – Levhartice Chomutov 30:49 (9:13, 7:11, 8:14, 6:11)

Sestava a body – Brůnová 15, Pokorný 10, Baudišová 3, Smutný 2, Šindelářová, Klančíková, Šulerová M., Dlouhá A., Bilíková, Helisová, Kylíšková, Hejduk, Durčeková, Dlouhá K., Udatná, Zuziaková.

ASK Lovosice – Levhartice Chomutov 35:54 (6:15, 15:7, 6:21, 8:11)

Body – Pokorný 13, Klančíková 8, Smutný 6, Brůnová 4, Helisová 2, Hejduk.
Pochvalu za velice bojovný výkon zaslouží Jana Brůnová, běhala, bránila hodně obětavě, vypomáhala spoluhráčkám a v prvním utkání si ještě stihla udělat svůj střelecký rekord. Ve druhém zápase bránila nejvyšší hráčku soupeřek, výškově byly sice stejně, ale soupeřka byla herně zkušenější, přesto ji Jana dokázala ubránit a často i bez faulu. Také Viktor hrál neohroženě, dokázal ubránit i několik hráček najednou, také on bránil i víc soupeřek najednou a takto získané míče často přihrával Mírovi nebo děvčatům do útoku. Míra z jeho přihrávek dokázal občas skórovat, děvčata ne.

20140914Většina ostatních našich hráček byla pomalá, nedokázaly se pořádně rozeběhnout, soupeřky by nás v rychlosti mohly vyučovat. Na tom musíme co nejdřív zapracovat. Zabrat musíme i v bojovnosti a postřehu pro míč, stále čekáme, že nám soupeřky míč půjčí a nechají nás hrát. Pokud nebudeme bojovat o každý míč, tak nevyhrajeme. Střelecky se taky výrazně prosadila Lucka Klančíková, na to, že zatím hrála jen pár zápasů, tak se do koše trefila, ale v obraně má ještě hodně co dohánět. Do hry nastoupily i nové hráčky a jeden nový mladík, Ondra, snažil se, dal si koš, bránil, ale ještě se musí hodně učit. Bára Durčeková je vysoká, ale také začíná, snaží se, v pohybu na hřišti musí hodně přidat a ve střelbě je zbrklá. Na malou chvilku, ale přesto nastoupily i naše nejmladší šestileté hráčky, které se v létě již zúčastnily soustředění, Karolínka Dlouhá a Eliška Udatná. Byly na hřišti chvilku, teprve sbírají herní zkušenosti z pohledu ze střídačky, ale třeba Karolínce se podařilo jednou vybojovat míč.

Škoda, že naše děvčata, která hrají již druhým – třetím rokem víc nezabojovala a nedávala koše. Soupeřky z Chomutova byly určitě k poražení.

Prohlédněte si fotky ze zápasů.