BK Levharti Chomutov – ASK Lovosice, muži A

První ze tří venkovních utkání za sebou čekal lovosický tým mužů v Chomutově. Na této palubovce se nepodařilo už několik let vyhrát. Omlazené družstvo domácích zatím svými výsledky moc nepřesvědčilo, a tak favoriti i se svojí momentální formou byli hosté.

BK Levharti Chomutov – ASK Lovosice 59:53 (33:26)

Přestože domácí vešli do utkání mnohem aktivněji, obrana a aktivita pod košem lovosických jim neumožnila většího tlaku. Oba týmy se spíše poznávaly, hra se spíše soustředila na podkošové souboje, kde měli mít hosté největší převahu.

Slabší chvilku si Lovosice vybraly v druhé části, kdy dovolily soupeři šňůru 10:0. Poslední dvě minuty zapracovali v obraně a náskok se tak podařilo trochu odmáznout. Bohužel si ale vybrali veškeré úspěšné tříbodové střely, které byly dohromady pouze tři.

Nejlepší hru předvedli lovosičtí ve třetí části, kterou jasně ovládli. Konečně se probrali někteří hráči, kteří se do teď pořádně nerozeběhli. Přitvrdilo se pod oběma koši, což hostům vyhovovalo více. Domácí se několikrát špatně vrátili do obrany, čehož bylo využito znovu ne úplně rychlým přechodem. Škoda bylo čtyř neproměněných trestných hodů, které si tým vytvořil. Přesto čtvrtina skončila 10:21 pro hosty a ti tak před poslední části konečně vedly.

Přišel ale naprosto přesný opak předposlední části. Téměř nic nefungovalo, jako by lovosičtí už neměli v těchto pozdních hodinách sílu. Naprostá bezmoc v útoku se přenášela i chvilku do obrany, kterou mladíci svojí aktivitou ničili. S šesti vstřelenými body v této části tak nemohli Lovosice pomýšlet na výhru a radovat se mohli domácí.

Lovosickým tak tedy skončila další pěkná vítězná šňůra. Na hřišti Chomutova si zvítězit prostě se svým výkonem nezasloužili. Další zápas na palubovce České Lípy snad přinese větší aktivitu na obou koncích hřiště. Právě ani Českolipští nepředvádí přesvědčivé výsledky, proti Lovosicím jdou ale takovéto věci stranou.

Body a sestava: Šebo Jan 12, Härting Václav 11, Žižka Pavel 8, Korous Jan, Puchar Jakub a Puchar Jiří po 5, Korous Jan 4, Havlovec Tomáš 3, Štembera Martin.