Oblastní přebor mužů, semifinále play-off, utkání č. 2

ASK Lovosice – BK Skřivánek Ústí nad Labem 77:72 (32:32)

Body a sestava: Anton Karel 19, Šebo Jan 15, Harting Václav 11, Korous Jan a Puchar Jakub po 7, Puchar Jiří 6, Havlovec Tomáš 5, Štembera Martin 4, Malý Tomáš 3, Šmíd Pavel

Do rotace lovosických se po zranění vrátil Tomáš Malý a po několikaleté přestávce i Pavel Šmíd.

Domácí začali poněkud vlažně, soupeř si byl dobře vědom, že bude muset dohnat ztrátu z prvního utkání, proto si v útoku příliš nedělal hlavu se složitými kombinacemi. Jen našel slabý článek v obraně a využíval ho, dokud to šlo. Přes ústeckou obranu se prosazovalo jen těžko, až mockrát některé střely nezasáhly ani obroučku.

Druhá část nebyla o nic lepší, a už v půlce byl náskok Ústí desetibodový. Technická chyba Karla Antona, který se po nepovedeném nájezdu razantně domáhal faulu, vlastně tým domácích nakopla. Neproměněné šestky ústeckých pomohli k tomu, aby jejich náskok byl do poloviny smazán. V posledních dvou minutách nastříleli lovosičtí deset bodů a skóre bylo vyrovnané.

V další části se vedení přelévalo z jedné strany na druhou, soupeř ale znovu odskočil díky dvěma trojkám. Obě strany se museli prosazovat z trestných hodů, jejichž úspěšnost podržela spíše lovosické.

Do poslední části tedy vstupovali domácí s minimální ztrátou, která jim nemusela dělat velké starosti. Naopak se tým v těchto chvílích především soustředil na obranu, která s postupem času byla úspěšnější a úspěšnější. Oba týmy vložily do závěru všechno, což vyvodilo diskvalifikační chybu na obou stranách. Stalo se tak po souboji o míč na zemi, kdy i po odpískání zůstal ústecký hráč v agresivním módů a svojí aktivitou málem Honzu Korouse rozválcoval. Následnou potyčku, kde téměř lítaly pěsti, rozsekl Tomáš Malý a za chrabrou pomstu spoluhráče byl ohodnocený DCH. Chleba se lámal až do úplného závěru. Zhruba 15 vteřin před koncem stříleli ústečtí za nerozhodného stavu dva trestné hody, ty ale takticky neproměnili, a tím se dostat do prodloužení. K tomu ovšem nemuselo dojít, kdyby Vašek Härting nezvolil špatné řešení protiútoku tři na dva a nesnažil se utkání rozhodnout sám.

V Lovosicích se tedy po několika letech prodlužovalo. To dalo hostům znovu čas a naději odmáznout náskok z prvního utkání. Domácí soupeřům poslední tři minuty v útoku nic nepovolili, a došli si tak v prodloužení pro vítězství.

Zápas, kterému chyběl snad jen otevřený stánek s pivem, tedy skončil znovu pro Lovosické dobře, a stále si tedy drží domácí neporazitelnost.

Ve finále se potkají s Děčínem, který též své oba zápasy s Českou Lípou zvládnul.

První utkání se odehraje v Lovosicích 7. 4. od 19:30, druhé v Děčíně, 21. 4.