Oblastní přebor mužů, semifinále Play-off, utkání č. 1

BK Skřivánek Ústí nad Labem – ASK Lovosice 52:67 (40:52)

Body a sestava: Žižka Pavel 15, Puchar Jiří 12, Puchar Jakub a Härting Václav po 10, Anton Karel 9, Havlovec Tomáš 7, Štembera Martin 3, Šebo Jan 1, Korous Jan.

Play-off. Po několika letech čekala Lovosický mančaft ta lepší nadstavbová část, ve které se rovnou semifinálovým bojem utkají na dva zápasy s Ústím nad Labem. První zápas tedy byl na palubovce soupeře, který ještě rozdýchával poslední vzájemné utkání (pro připomenutí: Lovosice vyhráli o 47 bodů). Oba týmy dnes ale měli stejné ambice – udělat si lepší výchozí pozici do druhé utkání.

O žádnou velkou přestřelku se v první čtvrtině nejednalo. Nikdo nechtěl hned v začátku utkání investovat všechny síly. Hra byla z obou stran opatrná, okořeněná domácími diváky. Lovosice nešetřili pokusy z tříbodové vzdálenosti, několik jich vyšlo a do poloviny si vydřeli 10 bodů náskoku. Pochválit je třeba hlavně bojovnost pivotů, kteří čelí obrovské konkurenci ze strany soupeře. Ten točil chvílemi až 5 podkošových hráčů, přesto na pohled dominovali hosté.

Třetí část byla tragická. Tým nedokázal zahrát v útoku absolutně nic, dodržet ofenzivní plán se hrubě nepodařilo a vstřelených šest bodů za čtvrtinu tomu odpovídalo. Domácí ale v útoku též nic zázračného nepředvedli a náskok šesti bodů byl víc, než si lovosičtí zasloužili.

Domácí se k náporu nadechli hned v počátku čtvrté čtvrtiny, kdy během tří minut obrátili stav utkání. Hosté se prosazovali do té chvíli jen a pouze z trestných hodů, které s bídou proměňovali aspoň s poloviční úspěšností. Když už to vypadalo, že Ústí bude v náporu pokračovat, třikrát za sebou zaúřadoval pod košem Václav Härting a po útočném doskoku, kdy se vyšplhal přes ústecké borce, z podkoše zakončil. Tyto momenty domácími otřásli, následně přišla jejich technická chyba, a již nebyli schopni nijak zareagovat. Když v závěru trefil trojku Tomáš Havlovec, bylo definitivně rozhodnuto.