BK Česká Lípa – ASK Lovosice, muži

I přes nepřesvědčivé výsledky České Lípy v posledních zápasech bylo jasné, že tým mužů nečeká nic snadného. V minulém roce na této palubovce vítězství neurvali, napravit to mohli výjimečně v sobotní večer znovu na malé palubovce základní školy.

BK Česká Lípa – ASK Lovosice 71:66 (35:27)

Ani jeden tým nenasadil žádné větší tempo hry, což mělo za důsledek těžké pozice ke střelbě, ze kterých se málokdo prosadil. Hostům se nedařil doskok, tím se trápili téměř celý zápas. Prosadit se rychlým přechodem na hřišti těchto rozměrů nemělo valný úspěch, často z něj vyplynuly zbytečné ztráty. Lovosickým se nepodařilo dostat soupeře ničím pod tlak, první polovinu proto prohráli o osm bodů.

Neúspěch v útoku moc nepodpořila obrana, která silově nestačila na tvrdou hru domácích. Někteří hráči působili sklesle už před začátkem utkání, nepředvedli tedy svůj standart, který byl potřeba k dosažení vítězství.

Když nefunguje střelba za tři body, jako by byl výkon poloviční. To se zlomilo až v poslední čtvrtině, za kterou stihli nastřílet 7 trojek, z 8 celkových. Lovosice sice ožily a dotáhli se na rozdíl bodu, ale na převrat byla potřeba ještě jedna úspěšná střela, která v závěru zápasu nepřišla. Domácí si zbytek pohlídali a těsně zvítězili.

Dnes si lovosičtí prostě vyhrát nezasloužili, protože s takovým úmyslem do tělocvičny ani nevstupovali.

Sestava a body: Šebo Jan 19, Puchar Jiří 14, Puchar Jakub 10, Anton Karel a Härting Václav po 7, Korous Jan 6, Žižka Pavel 3.     TH: 15/8 F: 17