Slovan Varnsdorf – ASK Lovosice, muži

Druhou polovinu základní části rozehráli muži na hřišti Varnsdorfu. Tam již tři zápasy za sebou neprohráli, a sérii nehodlali jen tak ztratit. Jde jinde, než právě zde ukončit sérii prohraných utkání?

Slovan Varnsdorf B – ASK Lovosice 69:88 (34:44)

Utkání začalo až překvapivě dobře. Mluvit o nějakých jistotách bylo ale příliš brzy. Každý v týmu věděl, že přijdou problémy. A ty přišli hned po ne příliš agresivní vysunuté obraně. Jednoduché ztráty snižovaly úroveň hry, naopak domácí se začali svojí bláznivou hrou prosazovat častěji. Nepochopitelně se hrou přizpůsobily právě Lovosice, kterým stačilo ke skórování pouze klidný přechod přes půlku pomocí přihrávek, a následné využití podkošového hráče, který neměl mít konkurenci. To se párkrát podařilo, a náskok se točil stále kolem 15 bodů.

Lovosický tým pokaždé odvedl v každé části hry dobrou pasáž, během které si dokázal vytvořit pohodlné vedení, ovšem během dvou, tří minut ho téměř celý ztratit. Naštěstí se soupeř ani jednou nedotáhl nijak výrazněji. Největší tlak si domácí vytvořili po dvou úspěšných trojkách, dvěma dalšími zisky dostaly hosty pod tlak, a najednou byl rozdíl 7 bodový. Po oddechovém čase se vždy lovosičtí probrali, a klidnější hrou znovu ovládali průběh utkání.

Bez dalších větších rozruchů náskok dělal téměř 20 bodů, ten už tým nijak nepustil.

I tak se na tento nesympatický zápas přišlo podívat přes 40 domácích diváků, kteří asi nenašli ve městě lepší zábavu. Těm patří největší poklona.

Body a sestava: Žižka Pavel 25, Anton Karel 17, Härting Václav 16, Korous Jan 15, Puchar Jiří 7, Havlovec Tomáš 6, Puchar Jakub 2.  TH:18/10  F:14