ASK Lovosice – Skřivánek Ústí nad Labem, muži

První soupeř, se kterým mohly nastat větší problémy, přicestoval z Ústí nad Labem. V minulém ročníku nedokázali lovosičtí urvat ani jedno vítězství, na domácí palubovce jim zápas utekl na samém začátku, a v koncovce na obrat již chyběl čas. V odvetě obrana nedokázala pokrýt nebezpečné střelce z tříbodové hranice.

ASK Lovosice – Skřivánek Ústí nad Labem 66:60 (45:39)

Zápas nezačal vůbec dobře, protože při prvním návratu do obrany si po pár sekundách vyhodil koleno Tomáš Malý, který se už do zápasu nezapojil. Po nešťastném incidentu se domácí nemohli 6 minut prosadit, hosté ale nevyužili střeleckých pozic, a po první části bylo skóre poměrně nízké.

Druhá čtvrtina začínala dobře pro domácí už od začátku. 5 minut soupeři nepovolila obrana ani bod a dokázala taktéž eliminovat nejnebezpečnější střelce. Trochu nervozity vnesla do hry domácích technická chyba, kterou Karel Anton dostal za kopnutí do lavičky. Znovu v okamžiku, kdy lovosičtí vedli pohodlně o 10 bodů. Do velké přestávky už hosté výrazně snížit nedokázali, 8 bodů náskoku tedy domácím stačilo.

Pár minut lovosický tým potřeboval znovu na rozehřátí. Prosedět přestávku na lavičce některým hráčům nesvědčí, proto ústečtí lehce dotahovali. Bodově drželi domácí hlavně Puchar, Šebo, Puchar, v poslední minutě se prosadil dokonce z tříbodové Hranice Tomáš Havlovec.

Důvod, proč se náskok nijak nezmenšoval, byl díky dobré práci pod vlastním košem. Žádnou z neúspěšných střel si soupeř nedokázal doskočit. Několikrát přišel úsek, kdy domácí nedokázali vymyslet nic v útočné fázi. Poslední šance pro Ústí čekala z pole za tři body. Až do poslední chvíle se jim z ní nedařilo prosadit, naopak dvě minuty před koncem uklidnili domácí podobnou střelou. V zápětí ale hosté vstřelili trojku 2 metry za hranicí, díky další trojce snížili na rozdíl 4 bodů a drama znovu vrcholilo. Rozehra domácích po pár nepřesnostech zachovala chladnou hlavu, a čtvrté vítězství již nic nemohlo překazit.

Lovosice tak díky morálce v obraně a pod košem pokračují v sérii čtyř vítězných utkání za sebou, stejně, jako se jim to povedlo minulý rok. Tam ale série končila. Jak si tedy tým poradí s dalším vyzyvatelem, týmem Chomutova?

Body a sestava: Puchar Jiří 20, Anton Karel 11, Šebo Jan 9, Žižka Pavel 8, Puchar Jakub 6, Korous Jan a Havlovec Tomáš po 4, Härting Václav 2, Štembera Martin, Malý Tomáš.

1. ASK Lovosice 4 4 0 302:257 8
2. Skřivánek Ústí n.L. 4 3 1 259:216 7
3. BK Děčín B 3 2 1 257:200 5
4. BK Levharti Chomutov 3 1 2 173:216 4
5. TJ Slovan Varnsdorf „B“ 3 1 2 204:197 4
6. BK Česká Lípa 3 1 2 194:207 4
7. Basketbalová Akademie Roudnice n.L. 4 0 4 189:285 4