ASK Lovosice – TJ Slovan Varnsdorf , Muži

Výsledky z minulého roku hovořily jasně pro domácí. Ti dokázali vyhrát v obou vzájemných zápasech. Proto se očekávala i dnes výhra v prvním zápase tohoto ročníku.

ASK Lovosice – TJ Slovan Varnsdorf 83:64 (38:40)

Hostující hráči mají poměrně mladý tým, dala se tedy v jejich podání očekávat rychlá přímočará hra. Naopak domácí se mohli spolehnout na hru podkošových hráčů, kteří neměli v konfrontaci se soupeřem výškově rovného. Podle očekávání tedy pod košem, téměř po celý zápas nekompromisně dominoval Pavel Žižka, který v zápase zaznamenal nadprůměrný počet bodů.

Přesto první polovina zápasu vyzněla o trochu lépe pro hosty. Lovosice chybovaly v jednoduchých situacích, jako jsou přihrávky na krátkou vzdálenost. Rozhodně nepomohlo ani odstoupení od hráčů střílející tří-bodové pokusy. Ty bohužel varnsdorfským vycházely. Do další části bylo potřeba zlepšit obranu, aby bylo možné pomýšlet na vítězství.

Fenomenální čtvrtinu mohli vidět diváci hned po skončení velké přestávky. Domácí začali šňůrou 14:0. Hosté se díky dobře pracující obraně nedostali vůbec k ničemu, přechod do útoku byl smrtelný a téměř vždy se podařilo nějaký bod vytěžit. Lovosice si ani nemuseli dělat starosti s fauly. Těch tým posbíral pouze 16. Psychicky nalomený soupeř vstřelil v této části pouze 4 body, domácí si tedy do poslední periody vezli náskok 24 bodů.

Nijak zvlášť velký tlak se už Varnsdorfu vyvinout nepodařilo, i když domácí obrana i útok pod klidem vedení trochu vypustila. Sice hosté bodově vyhráli i poslední část, stejně jako první i druhou, náskok vybudovaný domácími ve třetí čtvrtině měl hlavní vliv na výsledek zápasu.

Další zápas čeká lovosické na hřiště Roudnice. Doufejme, že aspoň napodobí výkon z dnešního zápasu.

Krátké zhodnocení po zápase poskytl pivot a nejproduktivnější střelec utkání Pavel Žižka:

I přes lehké nachlazení se mi podařilo odehrát dobrý zápas. Nějak nám nešla obrana, chvíli nás držela jen bojovnost Martina. Ve třetí čtvrtině jsme ale všechno odmázli týmovým výkonem, super obranou a šla nám i střelba. Náskok jsme pak jen udrželi. Chvíli nám dělaly problémy ztráty, ale s tím, že budou, jsme celkem počítali. Podobný průběh s podobným výsledkem jsme očekávali.

Body a sestava: Žižka Pavel 25, Puchar Jiří ml. 15, Šebo Jan, Härting Václav a Anton Karel po 9, Štembera Martin 6, Malý Tomáš 5, Totzauer Jan 2, Korous Jan 1, Puchar Jakub.

2 thoughts on “ASK Lovosice – TJ Slovan Varnsdorf , Muži

Comments are closed.