BA Roudnice nad Labem – ASK Lovosice, muži

První zápas na cizí palubovce byl další prověrkou a prověřit ho měl tým složený ze dvou roudnických týmů. Bylo těžké cokoliv očekávat, proto bylo třeba vstoupit do utkání se svědomitým výkonem.

BA Roudnice n. Labem – ASK Lovosice 48:62 (22:32)

Oba týmy vstoupily do zápasu poměrně opatrně. V útoku soupeř předváděl stejný systém, jako v minulých letech – sběh ze slabé strany. Chvilku trvalo, než se lovosická obrana přizpůsobila. Do té doby se soupeř z dobrých pozic často neprosazoval. Lovosický útok v první části neměl vůbec žádný systém. Nebyl zahlášen jediný signál, nepodařilo se využít ani podkošových sil, proto bylo možné vidět nízké skóre.

Vstup do další části byl odlišný v útočné aktivitě. Domácí se neprosadili přes zlepšenou obranu skoro 5 minut, náskok proto vzrostl na deset bodů, a ten se podařilo udržet, až do poloviny.

Žádné zlepšení ani zhoršení v útočné fázi Lovosic se nekonalo. Domácí brzo zaznamenali 5 faulů, a tentokrát úspěšnost trestných hodů nezklamala. V závěru čtvrtiny měli hosté šestky 8/8. Náskok zase o něco vzrostl a nebylo třeba nervů v poslední čtvrtině.

Ovšem nervy naprosto nepochopitelně přišly. Nebylo to díky soupeřově hře, která se vlastně kromě zlepšené úspěšnosti střelby nezměnila. Rozhodčí odpískali očividný nesportovní faul, který lovosický hráč neunesl, a za následné protesty si vysloužil naprosto zbytečnou technickou chybu. Odmlouvání ze strany lovosické lavičky neodeznělo, proto o pár minut později, kdy se roudničtí šňůrou 10 bodů přiblížili, přišla další technická chyba. Poté nepomohlo průběhu zápasu ani pár sporných výroků rozhodčího, které dotyční hráči těžce nesli.

Náskok se i přes emotivní poslední část podařilo obhájit.

„To, co někteří hráči předvedli v závěru, se už nesmí nikdy opakovat. Proti kvalitnějším mančaftům se nám podobné eskapády budou krutě vyplácet. Naštěstí ostatní, co stáli na hřišti, situaci ustáli a vezeme domů dva body.“

Zhruba tak okomentoval po zápase výkon týmu trenér a hráč, Jan Šebo.

Body a sestava: Žižka Pavel 15, Malý Tomáš 11, Anton Karel 9, Puchar Jiří ml. 8, Šebo Jan 8, Puchar Jakub 6, Härting Václav 2, Korous Jan 2, Štembera Martin 1.