ASK Lovosice – BK Sluneta Ústí nad Labem 72:8 (42:2)

Sestava a body – Smutný 20, Dlouhá A. 17, Bilíková 13, Klančíková 8, Hejduk 6, Nedorostová 4, Baudišová 2, Helisová 2, Šulerová, Tunkelová, Zuziaková, Durčeková, Dlouhá K., Udatná.

Lovosické nejmladší minižactvo hrálo další mistrovský turnaj a podařilo se jim vyhrát obě utkání. V prvním zápase měli za soupeře chlapce z Ústí. Domácím vyšel hned začátek zápasu, základní pětka hrála ve složení Smutný, Dlouhá A., Helisová, Hejduk a Nedorostová. Všichni hráči zahráli velice dobře v obraně, konečně!!! Celý zápas si dobře rozehrávali, viděli se na hřišti a po zisku míče důraznou obranou se dostávali do nájezdů a dávali body. A hlavně, koše dávali i holky. Byl to velice pěkný začátek, vyhráli jsme první čtvrtinu 29:2. Další pětka složená z děvčat- Bilíková, Durčeková, Šulerová, Klančíková a Tunkelová zahrála také velice pěkně. I jim se dařilo v obraně, získávaly hodně míčů a dokázaly dojít až do koše a skórovaly.

Vycházel nám také naučený signál pod košem soupeřů, i z těchto akcí padlo několik bodů. Děvčata vyhrála svou čtvrtinu 13:0. Ve druhém poločase se nám opět dařilo, po výborné obraně jsme získávali míče, všichni hráči si i přihrávali a tak naše skóre úspěšně narůstalo. Snad poprvé v této sezóně jsme odehráli takto pěkné zápasy, hlavně v obraně se konečně děvčata zlepšila. Ale, soupeři byli věkově mladší a málo herně zkušení proti našemu týmu, takže doufáme, že se naše obrana zlepší i proti silnějším týmům. Další čtvrtina skončila 20:0 a poslední byla 10:6. V tomto zápase si dostatečně zahrály i naše nejmladší hráčky, Karolínka, Eliška a Markéta.

Slovan Litoměřice – ASK Lovosice 0:63 (0:28)

Sestava a body – Bilíková 25, Dlouhá A. 12, Smutný 8, Šulerová M. 6, Klančíková 6, Baudišová 4, Hejduk 2, Nedorostová, Helisová, Tunkelová, Zuziaková, Durčeková, Dlouhá K., Udatná.

Také druhý zápas se nám vydařil, všichni hráči hráli s chutí, konečně jsme úspěšně bránili, většina hráček dokázala míč soupeřkám vypíchnout a ještě dávat koše. Opět se trefovala hlavně děvčata, snad si to budou pamatovat a i v dalších zápasech budou dávat koše. Pochvala Vandě, dařilo se ji v obraně a hlavně střelecky, většinu bodů dávala z akcí, kdy si míč vybojovala, zpracovala a po nájezdu do koše skórovala. I v tomto zápase si zahrála celá lavička. Skóre ve čtvrtinách bylo 14:0, 14:0, 27:0 a 8:0.
Pochvala všem hráčům za odvedený výkon.

Kéž by se nám takto dařilo i proti silnějším nebo i starším hráčům.