U 11 – BA Roudnice n. L., BK Slovan Ústí n. L.

Lovosické minižactvo hrálo další mistrovský turnaj a s polovičním úspěchem. V našem týmu si zahrály i nové hráčky z přípravky.

ASK Lovosice – BA Roudnice n. L. 30:38 (5 :17)

Sestava a body – Smutný 14, Bilíková 6, Hejduk 4, Baudišová 3, Dlouhá A. 2, Helisová 1, Šulerová , Dlouhá K., Zuziaková, Durčeková, Tunkelová, Gutwirtová, Vinařová, Havlíčková.

První utkání jsme začínali se základní pětkou ve složení Smutný, Šulerová, Durčeková, Bilíková a Dlouhá Adéla. A nezačali moc dobře. V obraně jsme tentokrát docela dokázali ubránit soupeře, aby se nedostávali k nám pod koše, ale v rozehře jsme přišli o hodně míčů po špatných přihrávkách. Nedařila se nám ani střelba, takže skóre po první části bylo 2:6. Další pětka – Hejduk, Baudišová, Helisová, Tunkelová a Dlouhá Kája hrála hodně špatně. Jen Anežka se trochu snažila, ale ostatní hráčky nebyly včas v obraně, a tak se soupeřům podařilo dát několik lehkých košů. Poločas byl 5:17.

Do druhého poločasu se pětky domácích obrátily, vyhrát by se dalo, ale děvčata prostě ty koše nedávají a v obraně jsou stále hodně pomalé. Třetí čtvrtina byla 5:16 pro hosty, a celkově náskok 23 bodů, což je v této kategorii dost.

V poslední čtvrtině zabojoval Viktor a Vanda, snažili se, chtěli náskok soupeřů dotáhnout, ale dva hráči na to nestačí. Musí hrát celá pětka a dávat koše také. Takže poslední čtvrtina sice byla 20:5 pro domácí, ale na celkové vítězství to nestačilo.

BK Slovan Ústí n. L. – ASK Lovosice 27:57 (5:31)

Body a sestava – Smutný 20, Bilíková 15, Baudišová 9, Dlouhá A. 5, Helisová 4, Šulerová 2, Hejduk 2, Dlouhá K., Zuziaková, Durčeková, Tunkelová, Havlíčková, Gutwirtová, Vinařová.

Druhý zápas proti hráčkám z Ústí jsme rozehráli docela pěkně. Anežce se podařilo dát hned dva koše za sebou, v obraně jsme tentokrát měli málo práce, soupeřky teprve začínají, takže se nám dařilo sebrat jim míč a jít do útoku. Ale zase ne všechny naše hráčky hrají naplno, a ani se netrefí z pod koše. Skóre po první části bylo 10:3 pro domácí.

Druhá pětka zahrála hezky, dařilo se Vandě a Viktorovi v obraně i v útoku, lehce skórovali a tak v poločase domácí hráči vyhrávali 31:5. Třetí čtvrtinu jsme zase prohráli, děvčata se prostě netrefí a obrana jim moc neříká, takže jejich čtvrtina skončila 5:11 pro soupeřky. V poslední části hry si hlavně Vanda zlepšila svoji střeleckou statistiku a tak jsme celkově celé utkání vyhráli.

V tomto zápase se snažily a dobře zahrály Vanda a Anežka, Viktor již tradičně.