Lovosické minižactvo vyhrálo turnaj

Turnaj minižactva k 60. Výročí založení basketbalového klubu v Lovosicích se konal v sobotu 6.6. Turnaje se zúčastnili týmy – Lovosice, Kbely, Wizards Praha kluci, Wizards Praha mix, Rokycany kluci a Rokycany mix a všechna družstva měla tento turnaj jako odměnu pro své hráče na závěr letošní hrací sezóny.

Družstva byla rozdělena do dvou skupin, ve skupině A byli domácí Lovosice, Wizards mix a SKB Rokycany mix. Druhá skupina byla ve složení týmů – TJ Sokol Kbely, Wizards kluci a SKB Rokycany kluci.

Lovosickému minižactvu se tento turnaj hodně vydařil. Po výhrách ve své skupině se dostali až do finále. Ve finále narazili na vítěze druhé skupiny, na družstvo Kbely a podařilo se jim po velice pěkném výkonu vyhrát.

V prvním utkání s týmem Wizards mix domácím vyšel moc pěkně začátek zápasu. Pětka hráčů – Bednařík, Šulerová M., Baudišová, Nedorostová a Tunkelová hráli velice dobře v obraně, nenechali soupeřky moc rozehrát, bojovali o každý míč a tak vyhráli první čtvrtinu 10:2. Také druhá pětka ve složení Tunkelová, Smutný, Klančíková, Dlouhá A. a Dlouhá Karolínka hráli dobře, snažili se, body dával Viktor a Lucka, a po hodně bojovném výkonu jsme vyhrávali v poločase 22:10. Snažili se všichni, kteří byli na hřišti a stejně tak i ve druhém poločase, takže domácí tým nakonec celé utkání vyhrál 42:15 a byl to opravdu nečekaný úspěch. Do utkání ještě také střídali – Zuziaková, Bilíková a An Thu.

Ve druhém utkání jsme měli za soupeře družstvo Rokycany mix. Družstvo soupeřů bylo složeno z hodně mladších hráčů, přesto bojovali a snažili se, ale na domácí hráče nestačili. Domácí vyhráli i druhé utkání dost velkým rozdílem, 67:0, a tím se dostali do finále turnaje. V tomto utkání nastoupili na hřiště i naši nejmladší hráči, Eliška a Vítek Udatných, kterému ještě není pět let.

V domácím týmu se v obraně, ale hlavně střelecky dařilo Michalovi, Viktorovi a Lucce. V obraně se prosazovala Blanka a Anežka, Máří se také konečně rozeběhla, dostala se i do střeleckých šancí. Ostatní hráčky musí ještě přidat jak v rychlosti v návratu do obrany, tak i v útoku, ale snaha se jim upřít nedá.

Ve finále s družstvem chlapců z Kbel jsme začali velice dobře. Všechny body v první čtvrtině sice dával jen Michal, ale ostatní hráčky na hřišti se také hodně snažily, makaly v obraně a bojovaly o každý míč. Po moc pěkném výkonu celé pětky jsme vyhrávali první čtvrtinu 16:1. A jako celou letošní sezónu, kdy vyhráváme a pak to téměř prohrajeme, dopadla i druhá čtvrtina. Děvčata byla v obraně moc pomalá, v útoku zase zbrklá střelba a žádný doskok, takže náskok z první čtvrtiny se vytratil a skóre v poločase bylo 16:13. Trenérka domácího týmu do druhého poločasu udělala změnu ve složení pětek, tak, abychom malý bodový náskok udrželi a pokud možno i celé utkání vyhráli. Ve třetí čtvrtině měla děvčata za úkol udržet krok se soupeři a neprohrát svou čtvrtinu. To se podařilo a stav před poslední čtvrtinou byl 23:18 pro domácí. A hned od začátku se domácí hráči pustili do soupeře s chutí, bojovně a hráli pěkně kolektivně. Až do sedmé minuty jsme nepustili soupeře do střelby, dokázali jsme je ubránit v rozehře a naše skóre úspěšně narůstalo až do konečného výsledku 36:26.

Pochvala pro celý tým, každý se podle svých možností snažil, výhra byla nečekaná, ale přesto zasloužená.

Výsledky zápasů

Skupiny

Skupina A
Lovosice – Wizards mix 42:15
Wizards mix – Rokycany mix 30:2
Rokycany mix – Lovosice 0:67
Skupina B
Rokycany hoši – Wizards kluci 14:17
Wizards kluci – Kbely 14:33
Kbely – Rokycany hoši 20:19

Zápasy o umístění

O 5. místo Rokycany mix – Rokycany kluci 8:74
O 3. místo Wizards mix – Wizards kluci 16:22
Finále Lovosice – Kbely 36:26

V domácím týmu byla vyhlášena nejlepší hráčkou Blanka Nedorostová a nejlepší střelec celého turnaje byl Michal Bednařík, který dal za celý turnaj 52 bodů.

Na závěr turnaje bylo slavnostní vyhlášení výsledků, předat ceny pro družstva i pro nejlepší hráče každého týmu přišel starosta města Lovosic p. Milan Dian. První tři týmy dostaly pohár a diplom, všechny děti dostali drobné dárky a každý hráč měl svůj diplom. Odměnu za věnování se dětem po celou dobu turnaje dostali i trenéři, jim hlavně díky za to, co hráči umí a na turnaji předvedli.

Poděkování za klidný průběh turnaje rozhodčím M. Blaškové a J. Hendrychovi, E. Šulerové, A. Jaškovové a E. Smutné, u stolku zapisovatelů T. Křivánkové, N. Procházkové, obsluze bufíku B. Lahovské a paní správcové J. Pucharové.

Klub děkuje sponzorům – Město Lovosice, DDM Elko, potraviny Krátký, Lovochemie.