Třetí prázdninový týden se uskutečnil v Zákupech sportovní pobyt nejmladších basketbalistek ASK Lovosice – kategorie přípravky a U11 pod vedením trenérek Pavly Broulové, Hanky Šebové (Motlové) a Elišky Mikové (Berkové). Tématem celého pobytu byla soutěž O pohár ledového království.

Každé ráno nás čekala rozcvička a poté už trénování. Během tréninků si holčičky více osvojily driblování, střelbu na koš, obranu, atletickou abecedu a řadu dalších dovedností a schopností, nejen sportovních, ale i vědomostních. Někdy to byly soutěže na rychlost, obratnost, někdy jsme pilovaly basketbalové prvky.

Navštívily jsme zámek Zákupy, kde nás provedla princezna Dáda, pomohly jsme jí najít rozházené medvídky, dozvěděly jsme se spoustu zajímavostí a nakonec jsme navštívily i zámecké sklepení. Tam na nás z močálu zíral vodník, ostré tesáky cenil drak, který asi chvíli před námi spolkl princeznu a další lesní příšerky nám naháněly strach.

V rámci celodenního výletu jsme se zajely podívat do Sloupu v Čechách. V Lesním divadle jsme shlédly vystoupení, která si děvčata pro nás, trenérky, připravila a my je náležitě ohodnotily. Na hradě jsme se podívaly na poustevníka, který celý hrad hlídá a objevily vchod do pekla.

[singlepic id=1888 w= h= float=center]Poslední den se nám nakonec podařilo najít i poklad, který si všechna děvčátka zasloužila. Počasí nám opravdu přálo až moc a všechny jsme to, i ve velkém parnu a bez možnosti koupání, zvládly na výbornou!
Chtěla bych poděkovat především rodičům za důvěru, že nám své „poklady“ svěřili, za různé odměny pro děti, velké poděkování patří též sponzorům – firmě TREMIS a Výroba klíčů a broušení Vladimír Broul, kteří nám finančně pomohli, abychom dopřály holčičkám nějaké dobrůtky a pěkné ceny.

Věřím, že se všem v Zákupech líbilo a určitě podobný pobyt zopakujeme i příští rok!

Tímto zveme děvčata ve věku 5 – 8 let, aby se přišly v září podívat na trénink a rozšířily naše řady!

Více informací na www.lovobasket.cz