Nejmladší minižactvo hrálo další turnaj v Děčíně

BK Teplice – ASK Lovosice 20:72 (12:34)

Sestava a body – Bilíková 20, Smutný 16, Dlouhá A. 14, Klančíková 12, Baudišová 4, Hejduk 2, Durčeková 2, Helisová 2, Zuziaková, Šulerová, Kylíšková, Tunkelová, Udatná, Dlouhá K.

První zápas jsme začali herně velice dobře. První pětka ve složení Smutný, Baudišová, Šulerová, Kylíšková a Klančíková se do soupeřek pustili s chutí a hodně důrazně v obraně. Viktor snadno získával míče v obraně a po samostatné akci dával jeden bod za druhým, dal sám hned na začátku 10 bodů, čtvrtinu jsme vyhráli 14:6. Druhá pětka ve složení Bilíková, Durčeková, Hejduk, Helisová a Dlouhá Adéla také zahrála velice pěkně, hodně bojovali v obraně a získané míče hlavně Vanda dokázala dostat až do koše a i ona dala 10 bodů v této čtvrtině. Druhý poločas se nám také povedl, všichni hráči na hřišti hezky bojovali a dokázali si také zahrát naučené akce, ze kterých dávali koše. V tomto zápase si také dostatečně zahrály naše nejmladší šestileté hráčky, Eliška a Karolínka, do hry se také dostala i Markéta a herní zkušenosti získávala úplně nová hráčka Katka.
Lovosické minižactvo si za tento pěkný výkon výhru zasloužilo, bylo dobře, že starší hráčky se snažily a umožnily tak svým nejmladším spoluhráčkám si zahrát.

Pochvala Vandě, poprvé si dala tolik bodů, ale hlavně už přišla jak na to, jak být důrazná v obraně a nefaulovat a ještě si k tomu dávat body.

ASK Lovosice – BK Horejsek Děčín 46:48 (24:22)

Body – Smutný 21, Helisová 6, Bilíková 6, Klančíková 5, Dlouhá K. 3, Šulerová 2, Kylíšková 2, Hejduk 1, Baudišová, Zuziaková, Udatná, Dlouhá A., Tunkelová, Durčeková.

Smolně prohraný zápas. Zápas jsme opět začali herně dobře, děti se snažily, hrály a bojovaly, hlavně Viktor se postaral o pěkný náskok po první čtvrtině, kterou jsme vyhráli 14:6. Ve druhé čtvrtině ale děvčata polevila, najednou hrála špatně, nebránily, a špatně si rozehrávaly. Takže se soupeřky na náš náskok bodově dotáhly a poločas končil 24:22 pro Lovosice. Nejhezčí v této čtvrtině byla akce Karolínky, která jako nejmenší na hřišti si vybojovala míč, dokázala předriblovat celé hřiště, vystřelit, dát koš a ještě s faulem. Takže šla házet jeden trestný hod, skoro nikdo v hale asi nevěřil, že dá a jí se to podařilo. Sklidila potlesk od všech diváků v hale. No a jak to v této kategorii nejmladších hráčů a hráček bývá, najednou se soupeřky vzchopily, dávaly nám zabrat v obraně a nám se přestalo dařit. Zase jedna chyba za druhou, špatná rozehra a zbrklá střelba, pomalý návrat do obrany a domácí tým se dostal do vedení o 9 bodů po třetí čtvrtině.

Do poslední čtvrtiny daly trenérky místo Ondry Viktora, a doufaly, že se dětem podaří zase dobře zahrát, ubránit soupeřky a pokud možno dotáhnout skóre a třeba i ještě vyhrát. Domácí hráčky daly hned na začátek čtvrtiny další dva koše a tak se zdálo, že bodový náskok už hosté nedotáhnou. Ale Viktor se nedá – dostal se do tempa, děvčata naštěstí také zabrala v obraně, takže mohl bránit svou hráčku, sbíral jeden míč za druhým a dával koše. Pomalu jsme stahovali bodový náskok domácích, ale ještě v 7 minutě byl stav 48:40 pro domácí. V poslední minutě nastalo drama, po špatné rozehře domácích hráček získala míč Sára, vystřelila a dala koš, Viktor získal míč hned po špatné rozehře domácích po koši, a najednou to bylo o 4 body. Domácí si vzali tajm, po kterém rozehrávali na naší obranné půlce. Naštěstí jsme po výborné obraně získali míč, ten vybojovala Vanda a šla s míčem do útoku. Podařilo se jí skórovat a celá lavička i hala byla na nohou. Do konce zápasu zbývalo pár vteřin, domácí trenérka si vzala další tajm, opět se rozehrávalo na naší polovině, opět jsme hráčky ubránili, Viktor míč získal, ještě se dostal do útoku ale už nedal. Takže opět nervy drásající konec zápasu.

Pěkné, bojovné utkání, škoda toho výpadku od děvčat, mohly jsme mít další výhru.

Pochvala Viktorovi a Vandě. Táhli svou bojovností a nasazením celý tým. Oproti minulému týdnu, kdy jsme hráli ve Varnsdorfu, jsme do Děčína odvezli úplně jiný tým, který chtěl hrát, a hrál velice dobře.