„Nohama zpátky na zem? Ale obličejem napřed…“

Není žádná náhoda, že tým mužů po vítězstvích v Křešicích, Teplicích a na domácím hřišti proti Mostu, musí nohami rychle zpátky na zem. A hodně rychle…

Jakoby lovosičtí po domácí výhře nad Baníkem ztratili noty. Špatným výkonem na půdě Chomutova začal herní výkonnostní sestup. Ačkoliv celkový projev trpěl, zápas s Levharty byl do samého konce vyrovnaný. Domácí byli každopádně o krok napřed většinu utkání. Byli aktivnější a důraznější na obou stranách hřiště, což ale k výraznějšímu bodovému odskoku nestačilo. Lovosice nesložili zbraně, ačkoliv po první půli a bídném výkonu prohrávaly dvouciferným rozdílem, náporem ze začátku třetí části se bleskově dotáhly.

Nepovedlo se ale udělat ten krok, který by soupeře malinko vytrhl z laufu – chomutovské mládí v pravou chvíli zklidnilo hru a využilo chyb a laxnosti modrých. Fanoušci ale sledovali infarktový závěr. Lovosice svojí odolností držely zápas na dostřel a 2 minuty před koncem šli dokonce do nejvyššího vedení v zápase pěti bodů. Je nepochopitelné, že i přes úzkou rotaci, do které se lovosičtí vinou zranění dostali, jsou v rozhodujících vteřinách nedůrazní v obraně a při doskoku. Domácí využili vlažného doskoku a skórovali z druhé šance, poté také obrany hráče s míčem, díky které rázem úspěšnou trojkovou střelou obrátili vedení na svou stranu. Lovosičtí ve chvíli, kdy měli volit klidný útok, se uchýlili k nepřipraveným střelám za tři a nevyužili ani poslední útok, během kterého mohli 6 vteřin před koncem rozhodnout. Po sporném momentu se tak nestalo a Chomutov ve skvělé atmosféře nakonec zvítězil.

BK Levharti Chomutov – ASK Lovosice 71:68 (32:25)

Střelci a sestava: https://www.cbf.cz/souteze/zapas_359476_soutez_3659.html?area=5


Lovosice zaváhaly podruhé za sebou, musí přehodnotit nasazení a herní projev.

BA 2006 Roudnice n. L. – ASK Lovosice 70:59 (41:33)

Sestřih bude brzy dostupný na našem kanále Lovobasket: https://www.youtube.com/channel/UCsX9tnf-gyJgTB9EGZj3OTA

Opakující se chyby a neorganizovaná ofenzíva, k tomu o něco schopnější soupeř, který byl na zápas dobře připraven. Lovosičtí ztráceli hned od úvodu a v útoku se nemohli po celých 10 minut chytnout. Zlepšení nepřišlo ani před velkou přestávkou – domácí kontrolovali bez problémů tempo zápasu a vedení o 15 bodů toho bylo důkazem.

Změna nastala hned po startu druhé půle. Modří si kvalitně odfrkli a do třetí čtvrtiny vlétli jako uragán. 5 minut vše fungovalo tak, jak mělo a rozdíl ve skóre byl pouhé dva body. Opět se ale nepodařilo udělat rozdílový krok a přetavit výbornou pětiminutovku ve vedení.

Roudnickým se v důležitých chvílích nerozklepali nohy, chabý útok Lovosic opět kontrolovali a v útoku se jim začalo zase dařit. Další deficit 15 bodů byl v poslední části nad síly lovosických a ti tak podruhé v řadě selhávají na hřišti soupeře.

Statistické okénko Míry Ligase:

Trojkové pokusy 28/7 25%
Doskoky Ú/O 12 23
Ztráty 12
Asistence 11
Technické chyby 0
Dožadování se opačných verdiktů 92
Basketbalový klub ASK Lovosice není zodpovědný za přesnost statistik, nezodpovídá za případné stížnosti ani psychické újmy sledovaných, na jejichž hře je statistika zakládána.

Střelci a sestava: https://www.cbf.cz/souteze/zapas_359483_soutez_3659.html?area=5

Takzvaný Road-trip, kdy lovosičtí objíždějí haly soupeřů, bude mít závěr v Děčíně, kde 26. 11. 2021 hraje s místní Juniorkou.