Zkušenosti předčily teplické mládí

Jakou zvolit strategii proti týmu, který nevíte, v jakém hraje složení a skauting dělají samozvaní experti? Tu stejnou, která fungovala v 1. kole Oblastního přeboru. Zápas v Teplicích byla jedna velká neznámá.

SESTŘIH ZÁPASU NAJDETE ZDE:

„Byl tmavý sychravý večer – hráči v modrém neorganizovaně se na zápas scházející, na mladý hladový tým soupeře nepřipravený, nenechal se zlekat pekelnou atmosférou, jejímž tvůrcem bylo domácí obecenstvo.“

Ačkoliv úvod zápasu s potemnělým projevem lovosických napovídal 40 minut dlouhé válce, od druhé části příběh psalo lovosické mužstvo. Domácím pomáhala ohnivá atmosféra, kterou zařídilo početné obecenstvo, ale studená modrá fronta z jihu ponechala místní hasičský sbor klidný.

Vstup do druhé části byl profesorsky zvládnutý, což podpořila úspěšná střelba a důrazné nájezdy do koše. Obranný blok nechal vyniknout neúspěšnost teplických střelců, kteří se k bodům dostávali jen těžko. Odskok o dvacet bodů (2. čtvrtina 9:28) odpovídal dění na hřišti, ovšem nepřítel v podobě velké přestávky a výměně stran se nemilosrdně blížil.

Statistika 1/10 není jen poměr toho, kolik řidičů zastaví u dopravní nehody (https://1z10.cz/). K srdci si tuto statistiku bohužel vzal lovosický mladík Kyzivát, který nedokázal z agresivních nájezdů, které končily tvrdými fauly, vytěžit body ze šestek. Teplické ale špatná střelba trestných hodů nijak nenabudila a přestože třetí část byla vyrovnaná (14:14) – kvůli úspěšným pokusům za tři, nedala lovosická mašina ani náznak šance k obratu. Vývoj hry nezměnila ani tajná zbraň domácích – bývalý lovosický křídelník Míra Beránek.

Neustálá aktivita lovosické obrany a přitěžování rozehrávači přispěla spolu s klidnou ofenzívou nárůst náskoku, který překročil hranici 40 bodů. Diváci Teplic museli uznat kvalitu lovosického týmu, který zkušeně utkání zvládnul.

BK Teplice – ASK Lovosice 50:93 (24:45)

Nesmíme opomenout skvělý smeč teplického Lukáše Holmana, který v úvodní čtvrtině využil pomalého návratu obránce a potěšil oči přítomných. Dunk exkluzivně najdete v sestřihu zápasu. Nechybělo ani několik vyhrocenějších momentů, které se neobešli bez slovních doprovodů, ale vše v rámci vyhecované atmosféry.

Děkujeme fanouškům, že si ve zhruba 60 kusech našli cestu v pátek večer na zápas Oblastního přeboru a ještě více děkujeme 4 kusům fanoušků Lovosic. Jedním z přítomných byla lovosická žijící legenda Honza Šebo, který podle nepotvrzených informací po operaci Achillovi šlachy zvažuje po letech návrat na palubovku.