Sebevědomý vstup mužů do nové sezóny oblastního přeboru

Nový ročník začal i jediné seniorské kategorii lovosického basketbalové klubu. Lovosický tým mužů v prvním kole prestižního Oblastního přeboru zajížděl do zrekonstruované Sportovní haly Křešice v Děčíně.

BK Děčín Křesice – ASK Lovosice 48:84 (25:44)

Tyto týmy si jsou dobře známé díky přátelským zápasům pořádané během léta. Ten poslední se sehrál letos v červnu – sestřih najdete na našem kanále https://www.youtube.com/channel/UCsX9tnf-gyJgTB9EGZj3OTA

Ambice lovosického týmu jsou letos vysoké. Chuť hrát basketbal nikoho nepřešla, naopak se k týmu připojily síly z dávných let, kterým se během pandemie po tomto sportu zastesklo. Úvod zápasu zastihl ve skvělé formě střelce hostů Antona, který byl k soupeři nemilosrdný a úspěšnost své střelby šrouboval až k hranici 90% (12 bodů v 1. čtvrtině)

S takovou jistotou v zádech se Lovosice ujaly rychle vedení a hrou, kterou se chtějí prezentovat, pokračovaly i v druhé části, kterou jasně ovládly. Rychlý přechod do útoku a tlak na hráče s míčem přinášel ovoce, které mělo tendenci plesnivět vinou laxního obranného doskoku, ze kterého soupeř neúprosně těžil. Hosté se nevyvarovali hloupým ztrátám, kterými zbytečně přerušovali svůj nápor a nechávali domácím naději k dotáhnutí náskoku. Některé momenty se daly využít jako marketingový nástroj pro firmu s olejíčky, protože nezbedný míč proklouzával mezi prsty a odmítal zůstat u majitelů v modrém.

Ve druhé půli chtěli lovosičtí navyšovat náskok kolísající na dvaceti bodové hranici a postupnými kroky toho docilovali. Nebyl důvod slevovat v obraně díky nízkému počtu faulů, defenzíva tak zůstala v rámci možností agresivnější, z čehož pak plynul snadnější přechod do útoku. Krešíckým během poslední části došli definitivně síly, lovosickým vydržela asi o minutu déle, proto bodové vedení nedosáhlo na hranici 40 bodů. Plusem pro tým je, že se do střelecké listiny zapsal každý hráč sestavy.

Zápas sledoval i kamerový štáb, sestřih zápasu najdete ZDE:

Lze to určitě hodnotit jako úspěšný vstup i vzhledem k mírně rozpačitému začátku. Další zápas čeká Lovosice na půdě Teplic (8. 10. 2021 od 19:30). První domácí zápas je naplánován na 22. 10.