Vyzyvatel z Loun si v klidu pohlídal výhodu domácího prostředí

Chce-li „A“ tým mužů přemýšlet nad prvním místem v Oblastním přeboru, musí se umět popasovat s celky, které mají stejný cíl. Jedním z nich jsou BA Louny, kde se na ZŠ Přemyslovců hrálo 2. kolo.

Hned v úvodu zápasu se ukázalo, jak moc v týmu chybí vlakový výpravčí, protože lovosickým jeden vlak ujel. Domácí vlétli do zápasu ve velkém stylu a počáteční šňůrou 14-0 překvapili snad i sami sebe.

Na řadu tak musel přijít time-out, během kterého zaskakující trenér musel svoje mužstvo rychle hodit do klidu. To se dokonale povedlo, protože Lovosice během několika minut změnily vizáž svojí hry a díky skvělé obraně a úspěšné ofenzívě do konce první části vyrovnaly na 19:19.

Další spoj vyjížděl z lounské tělocvičny v druhé čtvrtině a lovosičtí ho opět nestihli. Tentokrát ale náskok domácích rostl postupně hlavně díky místním ostrostřelcům, které nikdo nebyl schopen pokrýt. Nebyla to dobrá pasáž a bohužel její konec byl v nedohlednu.

Vlaková terminologie by se dala použít i po velké přestávce. Hosté prostě svým výkonem nemohli konkurovat, domácí hráli jednodušeji, tvrději a kontrolu nad zápasem drželi bez větších problémů.

Rozdíl 31 bodů byl zralý na vhození ručníku. Nikdo z lovosických nebyl schopen s výsledkem nic udělat až do chvíle, kdy domácí vystřídali své hlavní opory a pustili do hry hráče z lavičky. Během tří minut se tedy náskok snížil na „pouhých“ 20 bodů, ale dohrávalo se již v tréninkovém tempu.

Bez nápadu, bez pořádného nasazení a s masáží zdarma protrpěly Lovosice první zápas sezóny na cizí půdě. V odvetě musí více kombinovat v útoku, agresivněji přistupovat k hráčům v obraně, ale třeba se i sejít v kompletní sestavě, což se letos ještě neuskutečnilo. Smůla a nízká úspěšnost při střelách z pole jen pramenily z velkého množství faulů a celkového obrazu hry.

Týmu nezbývá nic jiného, než tento páteční večer hodit za hlavu a nastavit správně hlavy na další zápas, který sehraje na domácím hřišti 23.10. proti BA Roudnici.

BA Louny – ASK Lovosice 86:66 (43:33)

Střelci: Härting 22, Živec 12, Novotný 11, Puchar Jiří a Žižka po 6, Puchar Jakub 4, Anton 3, Staněk 2.